Noordkust

Dat Amsterdam Roest verhuist naar Noord, dat wisten we al, maar the word is out now: Roest wordt Noordkust. Na een hoop gedoe met boze, minder blije en super blije buren is de kogel dan eindelijk door de kerk. Helaas gaat dat ‘ons’ wel een aantal fantastische festivalletjes kosten, maar een nieuwe, inspirerende, culturele plek is op dit moment het belangrijkste.
Noordkust

Het begin van Noordkust

Noordkust, het nieuwe initiatief van Thijs Timmers en Nadia Duinker moet ons weer een plek zoals Roest bieden. Een plek die anders is dan andere ‘hotspots’ in de stad. Waar meer kan, meer mag en andere dingen gedaan worden. Terug naar een vast nest zoals het ooit begonnen was. In Noord. Dit keer met minder bezoekers maar meer sfeer en op een plek waar ze kunnen doorbouwen in plaats van op en afbouwen. They are here to stay.

Woeste storm voor de Noordkust

Begin februari informeerden Timmers en Duinker de buurt met meer dan zevenduizend flyers over hun voorgenomen plannen en ideeën voor Noordkust en maakte zij een aankondiging van de geplande evenementen. Evenementen zoals Vrijland, het eerste bevrijdingsfestival voor jongeren. Een festival wat ik een mega warm hart toedraag en heel belangrijk vind. Vanuit de omwonenden kwamen er veel positieve geluiden, terechte zorgen en uiteraard een groepje felle tegenstanders. En helaas, laat deze laatste groep laat zoals gebruikelijk, het hardste van zich horen. Met als resultaat? Dat de stekker uit de aanvraag voor de evenementenvergunningen is getrokken. Dus zowel Koningsdag als Vrijland verhuizen niet mee naar Noordkust. Onwijs jammer, maar dat er een nieuwe ‘Roest’ gaat komen in Amsterdam is in dit geval het aller belangrijkste. En als dit staat, dan volgt de rest (hopelijk) vanzelf.
Noordkust

Geen festival, geld terug

Had jij al kaarten voor Vrijland? Geen paniek! Alle kaartkopers kunnen uiterlijk binnen vijf werkdagen een volledige refund van het ticketbedrag verwachten op hun rekening. Geen festival, geld terug!

Noordkust

Wat voor een plek wordt Noordkust? Dit is wat de initiatiefnemers ervan zeggen; Er wordt een vrije plek geboren aan de rand van de stad. Waar oude industrie en stedelijke ontwikkeling elkaar recht in de ogen kijken. Daar vind je het onontdekte randje van het ruige Noorden met de zon altijd op het zuiden. Stadsmakers met verschillende achtergronden bouwen hier aan een thuishaven. Een industrieel paradijs waar we de warmte en verbinding van de zomer vieren. Waar prestatiedruk plaatsmaakt voor de vrijheid van het experiment. Want Amsterdam, onze mooie maar verzadigde stad, heeft ademruimte nodig. Ruimte voor de spelende mens, voor ontspanning, ontmoeting en simpelweg voor liefde. Liefde voor onszelf, liefde voor elkaar en liefde voor de stad. Noord kust Amsterdam. Zucht. Wat is Amsterdam toch mooi.

Alle laatste updates omtrent Noordkust kun je hier blijven lezen, want zodra we nieuws hebben zorgen we direct dat alles online komt maar je kunt ook even de Noordkust Facebookpagina liken dan weet je het direct als er nieuw nieuws is. Meer weten? Lees hier het artikel Amsterdam Roest verhuist naar Noord.