Dikke nu-we-weer-mogen tip: No Rules tekent graag buiten de lijntjes

No Rules, waar je die naam toch van kent? Kan bekend in de oren klinken, want ze hebben al een vestiging op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Welnu, gezinsuitbreiding! De nieuwe spruit in het Vondelpark (het witte ‘WOW’ Vondelparkpaviljoen) is een knappe en knaplekkere kopie. Gevalletje aanschuiven, is meemaken. Één voor op het zodra-we-weer-mogen lijstje!

No Rules is het uitje waarvan je niet wist dat je het nodig had

Er zijn A-locaties en AAA-locaties. Zonder twijfel valt No Rules met het Vondelpark als achtertuin in die tweede categorie. Met die eerste indruk (first impressions last) zitten ze dik in het groen. Eenmaal binnen is het er ook goed toeven. Hebben de drie mannen – Michel Pais, Bram van Es en Benjamin van Roekel – achter het horecaconcept goed gedaan. New York vibes in ons eigen Central Park, dat moest het worden. New York blijft NYC, Amsterdam blijft AMS, dus copy-pasten zit er wat ons betreft 1-op-1 niet in, maar hé het is een gegeven dat No Rules door haar keuken, interieur en clientèle absoluut iets werelds en warms heeft.

No Rules Amsterdam

Door naar het menu. Bij het schrijven is er net een nieuwe keiharde lockdown. Zodra tante Corrie en al haar besmettelijke nakomers rechtsomkeer maken, is het idee dat je er van ‘s ochtends tot ‘s avonds kan buurten. Ontbijt, koffie & (cheese)cake, lunch, diner of doorpakken aan de bar tot in de late uurtjes, you name it, they’ve got it. Bij de eerste telg van de No Rules-familie is er naam en faam met de ovale (wie zegt dat pizza’s rond horen te zijn?) pizza’s gemaakt. En niet zonder reden zijn pizza’s ook bij go to-adres twee goed vertegenwoordigd. “Door de regels te volgen, krijg je echt een verrukkelijke pizza. Maar als je naar iets meer op zoek bent – iets dat je holy shit, WTF of OMG laat roepen – dan moet je de regels loslaten.”

No Rules food No Rules food

They had you at ‘pizza?’ Er is meer!

Maar er is meer dan pizza’s. Veels te kort wordt de menukaart gedaan als ook de rest niet een moment fame krijgt. We gingen aan de proef (iets met iemand moet het doen). De ongezouten mening? Elke gang was ontzettend lekker, verrassend, creatief bedacht en echt wel even iets anders dan tout horeca in de hoofdstad. Laat de voorbeelden voor zich spreken waar dat ‘m in zit: oesters met avocado, ketjap en ponzu, een zeebaarsceviche met pittige yoghurtcrème, of peperonipizza met miso. Complimenten, veren en duimpjes omhoog voor chef Richard Way en souschef Nick Dikkes. Fijn dat er mensen zoals jullie zijn die zich (wél! – zeiden we dat hardop) als een vis in het water achter het fornuis voelen.

No Rules Amsterdam No Rules pizza's

Ondergetekende heeft een troef in handen om binnenkort nog eens gezellig binnen te wandelen, want het dessert is nog niet aan de strenge doch rechtvaardige ballotagecommissie onderworpen. U snapt, of tante Corrie even op wil schieten met al het gepest. Onze dank is groot!

Website | Facebook | Instagram