Museum Quarter festival

Of het festivalseizoen afgelopen is? Nee joh, ben jij gek. In Amsterdam gaat het feestje nog even door met o.a. zaterdag 16 september het Museum Quarter Festival Amsterdam. Say what? Het Amsterdamse museumkwartier (het gebied rond het museumplein, de Van Baerlestraat en de P.C Hooftstraat én alle grote musea van Nederland) dat een feestje viert, kortom.

Museum Quarter festival lekker op chique

Een chique feestje moet het worden en een chique feestje zal het zijn, zoals het de ondernemers binnen de buurt betaamt, eigenlijk. Op het programma staan foodstands van The Seafood Bar en The Uptown Meatclub (NOM), er zijn gratis exclusieve rondleidingen door het Stedelijk, het Rijks en het Van Gogh te volgen (geen rijen!), er is een schilderworkshop van het Van Gogh en on top of it all rijden er Maserati’s rond om je van A naar B te brengen. Ook worden er muziekworkshops gegeven en er is een kids walk langs de leukste adressen binnen het kwartier (waar de kids een rebus moeten oplossen en een cadeautje krijgen als dat is gelukt). Ik zeg; leuk!
Museum Quarter festival

Jazz en live muziek bij het Museum Quarter festival

Een festival is natuurlijk geen festival zonder muziek. Dat snappen ze daar in Amsterdam Oud-Zuid ook. En dus werden er een aantal toepasselijke acts opgetrommeld. Wie? Kris Berry bijvoorbeeld (onthoud die naam!) en de mannen van Bruut, ook leuk. De toon is hoofdzakelijk Jazz, al wordt er aan het eind van de dag ook een DJ ingezet. Kost dat? Niks. Of je moet een VIP ticket willen kopen voor een tientje. Die VIP-pas geeft je toegang tot bijzondere specials en je krijgt er ook nog een goodiebag bij.

Wat moet je in je agenda zetten?
Dit dus: zaterdag 16 september 2017, locatie: Museumplein, Amsterdam (bij de museumvijver), Tijd: 12.00 – 22.00 uur.

Na het festival nog een vorkje prikken? Restaurant ZUID is dan een hele goede optie.