Restaurant ZUID

Op de Stadionweg 320 werd tot verkort flink geklust. Waaraan? Dat zal ik je vertellen. Chef Michiel van der Eerde heeft hier samen met het team achter BAUT en Restaurant C zijn nieuwe ‘all day hotspot’ genaamd ZUID geopend. Restaurant Zuid heb ik dit weekend getest en het overtrof al mijn verwachtingen. Natuurlijk had ik niet zomaar een leuk restaurantje verwacht maar dat het zo leuk en goed zou zijn had ik mij niet kunnen indenken.
Restaurant ZUID

Een tikkeltje chique met vlotte bediening bij restaurant ZUID

Zuid heeft een heerlijk terras dat tot laat in de avond in de zon ligt. Ideaal voor een borrel in de zomerzon, dus dat is vast een pluspunt. Wat ook een pluspunt is, is de indeling en de styling. Als je binnen komt heb je links een groepje mooi gedekte tafels, rechts wat hoge tafels waar mensen aan staan te borrelen en zodra je nog wat verder loopt krijg je aan het grote raam nog een diner gedeelte. De inrichting is strak en een tikkeltje chique, de boren en vooral het bestek zijn te gek en de bediening is losjes, maar beleefd en snel. De ideale combinatie. Niks opzitten, gewoon gezellig en goed eten. Er zit een mix van ‘typische Zuid’ mensen, een gezind met twee kids, een jong stel en een groepje hippe meiden. Goede combinatie dus.
Restaurant Zuid

Eten bij Restaurant ZUID is zoals uiteten hoort te zijn. Een feestje!

Opvallend is de kaart van Restaurant ZUID. Je kunt hier een drie gangen menu nemen voor 35,50,- en een vier gangen menu voor 42,50,-. Dit is goedkoop als je weet hoe goed het eten is en hoe groot de porties zijn. Vooraf kan je verschillende soorten oesters nemen, een heerlijke bisque van strandkrab, steak tartare (geweldig lekker) en ceviche (om je vingers bij af te likken) of buikspek met een heerlijke gele curry. Alle borden die voorbij komen zijn prachtig opgemaakt, extreem lekker (termen zoals smaakexplosie passeren de revue) en de porties meer dan genoeg. Als hoofdgerecht staan er een gegrilde mini kip op het menu, steak bavette (hmmm), lam, ravioli, schol en rode mul. Wederom een feestje! We moesten even een kleine pauze nemen voordat we ons aan het dessert konden wagen en ook dit was heerlijk. Witte chocolademousse aardbeien met citroen en basilicum en sinaasappelparfait. Yum!
Restaurant Zuid

Verwend als ik ben door het vele uiteten gaan ben ik niet snel meer te verbazen en is het soms lastig om mij écht razend enthousiast te krijgen over het gehele concept. Maar Restaurant ZUID is dat zonder meer gelukt. Je eet hier echt waanzinnig goed, de borden zien er sterrenwaardig uit, de porties zijn groot, de prijs is goed en de bediening is Amsterdams gezellig maar zeker ook kundig. Dit wordt mijn favoriet in ZUID!
Restaurant Zuid

Van koffie tot champagne, van bitterbal tot oester

Restaurant ZUID is ideaal voor een romantisch diner, voor een etentje met collega’s of zakenlui, een hapje met je schoonouders of gewoon omdat je geen zin hebt om te koken. Maar je kunt hier ook vanaf tien uur koffie drinken, brunchen, lunchen, borrelen en dineren. Feestje geven? Ook daar is ZUID ideaal voor. Grote groepen, borrels, diners en zelfs voor een hapje met de kids kan je hier aanschuiven.
Zuid

Voor meer info, check de Facebookpagina van ZUID hier. Trek gekregen? Reserveer dan nu bij ZUID.
© Jaap Beyleveld & Dishtales.

Restaurant ZUID zit om de hoek bij Marathonweg. Dus eerst daar borrelen en dan bij ZUID aan tafel. De ideale combinatie als je het mij vraagt. Zin in rooftop cocktails na het diner? Check hier Amsterdams gaafste rooftops!