Maison Nationale Antwerpen

Één van de leukste dingen aan tripjes of vakantie zijn wat mij betreft de overnachtingen in hotels. Hoe fijn is het dat je in een kamer komt die opgeruimd is, waar alles voor je klaar staat en wanneer je wakker wordt is het ontbijt helemaal geregeld. Ons laatste tripje naar Antwerpen verbleven we in Maison Nationale Antwerpen en dit is me een verblijf, holy damn.

Logeren bij Maison Nationale Antwerpen

Maison Nationale Antwerpen heet voluit het Maison Nationale city flats and suites Antwerpen. Het is dus geen standaard hotel maar prachtige suites en appartementen in het hartje van Antwerpen. Wanneer je in het Maison Nationale Antwerpen verblijft krijg je een code voor de voordeur en voor je kamerdeur en dit is je toegang tot het verblijf. Er zijn vijf prachtige suites waar je kunt logeren en ze zijn allemaal verschillend qua grote en soort. Wij verbleven in de deluxe suite en dat was echt een feestje!
Maison Nationale Antwerpen

De ideale uitvalsbasis is Maison Nationale Antwerpen

De entree naar de suites is onopvallend en vrij klein. Je zult er bijna langs lopen, maar als je eenmaal binnen bent dan is het onwijs stijlvol! De lobby bevindt zich op -1 maar ook dit is niet echt een lobby zoals je normaal gewend bent. Hier wordt je uiterst vriendelijk ontvangen door een van de eigenaren en spullen kunnen eventueel worden achter gelaten als de kamer nog niet beschikbaar is.
Maison Nationale Antwerpen

Logeren bij Maison Nationale Anterpen

Onze suite was, hoe zou ik het zeggen, geweldig. Het was groot, stijlvol en heerlijk ruim. De muren zijn van grove witte bakstenen en dit geeft een beetje een industriële look. Als je rond kijkt valt je oog meteen op het mega kingsize bed. Deze stond in onze kamer in een apart nisje op een verhoging, heel cool! Als je dan het hoekje om loopt kom je in het aller beste gedeelte, de badkamer! Deze is mega ruim met een groot bad en een regendouche die gigantisch is. Voor mensen die thuis geen bad hebben is dit alles waar je naar verlangt.
Maison Nationale Antwerpen

De ideale uitvalsbasis middenin het centrum

Het Masion Nationale ligt (vrij verrassend) in de Nationalestraat midden in het centrum van Antwerpen. De Groenplaats en de Grote Markt liggen op 5 minuten afstand. De Meir, wat de grootste winkelstraat van Antwerpen is, ligt op minder dan 10 minuten lopen. Het centraal station is slechts een kwartiertje lopen en in de buurt vind je veel musea en leuke winkeltjes.
Maison nationale antwerpen

Wakker worden in Antwerpen

Ontbijten bij Maison Nationale kan je niet in het gebouw zelf maar iets verder op in de straat. Wanneer je hier verblijft kun je namelijk ontbijten bij Kafenini, een restaurantje wat nog geen 100 meter verder op ligt. Je hoeft hier natuurlijk niet te ontbijten, maar als je dit wil kun je dat doorgeven en dan reserveren ze hier een tafeltje voor je. Als ik het voor het zeggen had zou ik gaan ontbijten bij bijvoorbeeld Texas, Divers, Tinsel of check anders hier de leukste ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen, hier zit vast en zeker wat bij!

Wanneer je een weekendje Antwerpen op de planning heb staan dan zou ik zeker even kijken op de site van Maison Nationale. Het is weer eens iets anders dan de standaard hotel kamer en de vrijheid die je hebt bij een appartement is heel relaxed. Helemaal met kindjes, die kan je op bed leggen en dan zelf lekker uitgebreid borrelen bij kaarslicht en zoveel wijn drinken als je wil.

Voor alle Antwerpen tips bij elkaar klik hier.
Zit Maison Nationale Antwerpen vol? Check dan Hotel Pilar, ook een onwijze aanrader!
Hier vind je alle ins en outs die je nodig hebt voor een geslaagd weekend Antwerpen.

Reserveren bij Maison Nationale doe je hier.