Le Nouveau Riche

Heel binnenkort is het centrum van Amsterdam een nieuwe hotspot rijker. Vrijdag 6 oktober vindt namelijk de feestelijke opening van Le Nouveau Riche plaats. Voor sommige klinkt dat helemaal nieuw, voor anderen klinkt dit enorm bekend in de oren want zo’n 135 jaar na het openen van restaurant Riche, worden de naam en traditie opnieuw leven ingeblazen. Oud in een nieuw jasje, we like!

Het nieuwe concept van Le Nouveau Riche

Le Nouveau Riche was, is en blijft dus een sfeervolle wijnbar in Amsterdam, waar men ook terecht kan voor lunch en shared-dining met een klassieke Franse twist. De keuken is dagelijks tot middernacht geopend (pluspunt vinden wij) en vanaf 21:30 draait er een DJ zodat de avond ouderwets uit de hand kan lopen op de dansvloer. Klinkt mij als muziek in de oren.

Eigenaresse Florianne Coster vertelde ons een plek te missen waar je je de hele avond kan vermaken. Een beetje zoals de Players is voor de studenten maardan voor… ja, de naam zegt het al; Le Nouveau Riche.
Le Nouveau Riche

Borrelen, dansen en afzakkertjes bij Le Nouveau Riche

Je kunt hier prima rond een uur of vijf binnenlopen voor een borrel om dan pas om drie uur (ladderzat) en voldaan de deur uitlopen. Door het mooie gewelfde plafond en de warme lederen bar wordt een gezellige huiskamersfeer gecreëerd, waar gasten de hele avond welkom zijn. Maar er moet uiteraard ook gegeten kunnen worden!

Wat staat er op het menu van Le Nouveau Riche?

Op het menu staan verschillende vis- vlees- en vegetarische gerechten zoals de klassieker steak tartare maar ze serveren ook eendenborst en ceviche. Als dessert kan je genieten van flinke Franse kaasplanken maar ook crème brûlée, tarte tatin en hmmm macarons. Het shared-dining concept in combinatie met de Franse keuken is nieuw en daarom erg leuk. Wat ook leuk, handig en fijn is, is dat je hier dus late night kunt dineren en ook dan het hele menu beschikbaar blijft.

Dat klinkt allemaal erg goed en als je dit voor je ziet in een prachtig monumentaal pand waar in 1883 restaurant Riche voor het eerst werd geopend kan het alleen maar goed gaan. Wordt vervolgd! Adres; Rokin 84 Amsterdam.