Koko

Midden op de wallen in een zijstraat van de Damstraat zit een super leuk koffiezaakje: Koko. Dit deel van Amsterdam is ingenomen door hordes toeristen en daardoor kom ik er nauwelijks. Jammer eigenlijk, want altijd als ik een casting heb gehad in het pand ernaast duik ik even bij Koko naar binnen.
Het is een klein, langwerpig, knus zaakje met genoeg ruimte om lekker te zitten en bijvoorbeeld even je mail weg te werken. Maar je kunt hier veel meer dan koffie drinken want je kunt hier ook shoppen! En niet zomaar shoppen nee, designer shoppen.
foto 1
Zo verkopen ze kleding van Hope en Libertine-Libertine en coole raincoats van Stutterheim. Het is allemaal een beetje een aparte stijl maar daardoor juist des te cooler. Hier hing bijvoorbeeld ook de “Pas Normal” sweater van Wood Wood een absolute must have vind ik. En dan ook nog eens uniek want de kans dat half Amsterdam hier in rondloopt is natuurlijk stukken kleiner dan in een kledingstuk van bijvoorbeeld Forever21. Het zaakje heeft een beetje wat weg van een Berlijnse vintage store, rauw en stoer maar toch warm en knus.

Ook de meubels die er staan zijn te koop. Gave stoere vintage stoelen en banken en leuke dingen voor aan de muur.
foto 2
Koko is net 2jaar open dus dit is geen one day fly. Ben je in the hood, drop hier even langs, de koffie is goed en de cake even better.
foto 3
Te koud om naar buiten te gaan? Check hier hun online shop!