Koh Phangnan

To Eat
Jip Shop restaurant
By far de allerlekkerste curry en mooist opgediende borden ooit. Categorie: MUST GO. Het is een echt local tentje met een beetje een demanding gastvrouw, een wit konijn wat er rondhuppelt en ohja als je je was wil laten doen, een scooter wil huren, een taxi nodig hebt of een massage wil: hier kan alles.
Redenen genoeg om er voorbij te lopen, wat wij ook telkens deden tot we gewoon geen smoesjes meer konden bedenken en dus met tegenzin een curry bestelden. De gastvrouw en tevens eigenaresse bleef maar roepen “five star food” en aan de smoezelige lakentjes op de tafel te zien en de zeer lokaal uitziende keuken wist ik natuurlijk: dit is bullshit.
Tot het bord op tafel kwam… en ik een eerste hap nam. Werkelijk waar een van de lekkerste curry’s die ik OOIT gegeten heb. Daarna zijn we helemaal losgegaan op de kaart en hebben alles besteld gegeten en geproefd en alles was even lekker.
Hierna hebben we elke dag voor de lunch of het diner hier even wat gegeten 😉

image

image

Bamboo hut
Local, lekker, vers, goedkoop en gezellig. Deze tentjes zitten allemaal in dezelfde straat achter het Panviman Resort dus elke avond kan je wat nieuws proberen.

Again and again
Eigenlijk precies hetzelfde als hierboven. Ook heel lekker, spotgoedkoop en super simpel maar perfect!

Luna is Italiaans, mooi leuk en schijnbaar heel lekker. Wij zijn hier niet geweest want Pizza? Dat eet ik in Italie, niet hier. Maar je kunt hier ook geweldig Thais eten dus no worries. http://luna-restaurant-phangan.com/

Nu Bar
De Nu Bar zit op het Thong Nai Pan Yai Beach. Hier heb je heerlijke loungekussens op het strand, prachtig uitzicht en de allerlekkerste smoothies ooit. (Banana strawberry mix)

image

Nat’s en Tom’s yai bar
Zit aan hetzelfde strand. Ook lounge achtig en lekkere shakes en broodjes en een super chill sfeertje.

image

Dolphin en Havana kom je ook vanzelf langs en is ook leuk! Genoeg te doen en te bezoeken dus je kunt je hier met gemak een week vermaken.

image

To Drink
Sand bar
100thb cocktails. Knettersterk, sommige redelijk lekker maar vaak een mix van allerlei sterke dranken en een sapje. Niks mis mee en voor 100thb mag je ook niet zeuren. Elke avond deden we hier de kick-off en dat beviel ons prima.

image