Best Breakfast Kaapstad

Kaapstad heeft zoveel leuk, hippe, gave, coole, stoere, trendy, healthy hotspots dat je hier eigenlijk 4 weken lang non stop elke dag ergens anders moet ontbijten voor je alles hebt gehad. Maar helaas zijn de meeste hier maar een paar weken en dan is het wel handig om een lijstje te hebben met hotspots voor ‘Best Breakfast Kaapstad’. Bij deze!
Superette Best Breakfast Cape Town

Superette
Ik heb heel veel mega lekkere ontbijtjes gegeten in Kaapstad, maar mijn Superette Omelette hier was echt by far the best! Superette heeft een eigen bakkerij waar ze het beste sourdough brood bakken wat ik ooit heb gegeten en gelukkig serveren ze in veel andere lunch tentjes ook dit Woodstock brood. Daarnaast is de koffie goed, de granola met yoghurt was lekker en ze zitten in het über hippe Woodstock Exchange dus na het ontbijt kun je ook nog even shoppen. Adres: 66 Albert Road Woodstock.
Best Breakfast Kaapstad

Clarke’s
Clarke’s zit in een van de leukste straten van Kaapstad, namelijk Bree Street (nr. 133). Het heeft een klein terras in de zon, een grote bar waar je aan kunt zitten en achterin de zaak nog een aantal grote tafels. Dit is stiekem wel een beetje een hipster tent, maar de ontbijtjes smaken er niet minder om. Heerlijk Woodstock sourdough, goede shakes, sappen, smoothies en lekkere koffie. Clarke’s is trouwens niet alleen leuk voor ontbijt maar ook voor lunch, diner en drankjes. Adres: 133 Bree Street.
Clarke's Best Breakfast Cape Town

Dear Me
Zeker een van mijn favorieten is Dear Me. In de categorie super healthy hotspot scoort Dear Me heel hoog, maar geen paniek, ze hebben hier ook heerlijke taarten, cakes en croissantjes. De zaak is hip en deed mij een beetje denken aan SLA in Nederland. Overal planten, veel groen en om de hoek bij Clarke’s dus ideaal als een van de twee geen plek heeft. Adres: 165 Longmarket Street.
Dear me Best Breakfast Kaapstad

Truth Coffee HQ
Hipster hotspot nr. 1 in Kaapstad! Maar naast dat het hier hip & cool is, schenken ze hele goede (volgens sommige de beste) koffie, serveren ze kick ass ontbijtjes en hebben ze een uitgebreide en gezonde menukaart. Ook voor take away.  Check hier de hele review. Adres: Truth HQ zit op Buitenkant St.
Truth Coffee Kaapstad Best Breakfast Cape Town

Baked Bistro
Iets voorbij Campsbay in Bakoven ontdekte ik dit knusse tentje nadat we van Chapmans Peak af kwamen. Een gezellig, hip zaakje met een heerlijk terras vol in de zon. Het publiek is hier wat ouder, veel ‘locals’ en ze hebben heerlijke French Toast en ook de breakfast wrap was zalig! Adres: 38 Victoria Road Bakoven.
Baked Bistro Bakoven Best Breakfast Cape Town

Yours Truly
Hip & Happening en met meerdere vestigingen is dit een van de bekendste koffie en ontbijt / lunch hotspots van Kaapstad. De leukste zit op 73 Kloofstreet.
Loop Street is hun nieuwste zaak en hier zit je ook heel leuk.
Yours Truly Best Breakfast Cape Town

RCaffee
RCaffe is een hele bekende in het rijtje en deze zit hier dan ook al jaren. Middenin de leukste shopping area en hele lekkere ontbijtjes. Super healthy, veel vegan opties maar ook de grootste carrot cake die ik ooit heb gezien in mijn leven. Een leuke mix van van alles en zeker de moeite waard! Adres:138 Longstreet.
Best Breakfast Cape Town

Manhattan
Nadat we Lions Head beklommen hadden liepen we toevallig langs Manhattan en we zagen een schattig tafeltje vol in de zon wat gewoon onze naam riep. Toevallig kon je hier ook heel lekker ontbijten & lunchen dus dit was een perfecte keus. ‘S avonds kan je hier ook goed terecht want ze serveren echt awesome burgers! Adres: 74 Waterkant Street.
Bootlegger Coffee Company Sea Point Best Breakfast Cape Town

Bootlegger Coffee Company
Aangezien je alleen in Camps Bay restaurantjes aan het strand hebt is het handig om als je bijvoorbeeld naar Clifton Beach gaat iets van eten mee te nemen. Als je eenmaal ligt na die 200 traptreden wil je liever niet weer naar boven. Ik ontdekte per toeval in Sea Point Bootlegger Coffee Company en laten ze daar nou nét de aller lekkerste sandwiches (wederom op Woodstock sourdough) hebben! Deze worden moeiteloos voor je ingepakt voor mee naar het strand en ze zitten recht tegenover Kauai dus je kunt ook nog een sapje halen als je wilt. Bootlegger is eigenlijk te leuk om alleen langs te gaan om wat te halen, dus mocht je in Sea Point opzoek zijn naar een leuke ontbijt of lunch hotspot: this is your best pick! Ik bestelde bijna altijd de sandwich chicken Mayo, white pepper, red onion & rocket. Zo lekker niet normaal!
Adres: 39 Regent Rd. Sea Point.
Bootlegger Sea Point Best Lunch and Breakfast Kaapstad
Meer tips voor Kaapstad? Check dan het hele Kaapstad archief van MyTravelBoektje hier!
Best Breakfast Lunch Kaapstad Hotspots
Best Breakfast Lunch Kaapstad Hotspots
Best Breakfast Lunch Kaapstad Hotspots
Best Breakfast Lunch Kaapstad Hotspots