Ko Chang

To Eat

image

Saffron at the sea
Een must go! Dit restaurant zit aan het water en heeft een magische zonsondergang. Het eten is heerlijk, de service zoals je van echte Thaise tentjes gewend bent met heel veel liefde, zorg en leuke extraatjes. Zo snijden ze hartjes in de palmbladeren waar ze het eten op serveren.

image

image

Big Buddah View Restaurant
Weer een must go! Een beetje uit de richting en best een onderneming maar dit is zoooo gaaf. Het restaurant zit aan het einde van een pier waar het snachts een beetje spooky lijkt. Overdag heb je hier tientallen leuke winkeltjes, kraampjes en souvenirs shops. Het is geen local restaurant en dus een stukje duurder maar je zit hier zo gaaf. Je hebt tafels waar je als het ware op de steiger zit en je voeten bungelen los boven de zee. Waanzinig!!
Het is overigens ook een hotel dus je kan blijven slapen mocht je teveel Singha’s gedronken hebben…

image

Ka Ti Culinary
Local food at his best! Een Thais tentje aan de weg Klong Prao, niet echt een mooie romantische setting zoals Saffron at the Sea en minder spectaculair dan Big Buddah maar echt heel heel lekker. Op Tripadvisor nr 2 qua food dus give it a try!

image

Bereikbaarheid
Koh Chang is bereikbaar per vliegtuig, auto en boot.
Vanuit twee locaties word er op Trat (Trat Airport) gevlogen. Vanuit Bangkok vertrekt er twee keer per dag een vlucht naar dit vliegveld. Daarnaast vertrekt er één keer per dag een vlucht vanuit Koh Samui (Samui International Airport) naar Trat. Vanuit dit vliegveld moet je dan nog ongeveer een half uur rijden om een boot te nemen naar het eiland.

Auto – Boot
Als je met de auto naar Koh Chang wilt, moet je vanuit Bangkok rijden naar Laem Ngop. Dit is een rit van ongeveer 300km en zal ca. 6 uur duren.

Bus
Vanuit Bangkok vertrekken dagelijks meerdere bussen van meerdere maatschappijen richting Koh Chang. Uiteraard ook vanuit vliegveld van Bangkok. De eindbestemming van deze bussen is Laem Ngop. De busrit duurt ongeveer 5 uur en kost ca. 270THB. Vanuit Laem Ngop moet je nog een rit regelen naar de pier van waaruit de boten vertrekken naar Koh Chang.

image