Joya

“Onze vriendin” van Woo Bros Jeabby Chaiyasat opende samen met Casper Reinders Joya op de Spuistraat. Deze combinatie moest een match made in heaven zijn. Jeabby met haar talent om het iedereen naar de zin te maken, haar altijd warme en gezellige welkom, haar kennis van de verfijnde Aziatische keuken en Casper die van elke zaak een parel weet te maken. Joya betekent geluk en wat werden wij hier gelukkig. Niet alleen van het eten maar ook van het interieur, de cocktails, de mensen en de vriendelijke bediening. Joya is zeker goed geluk(t)!
Joya

Romantisch maar toch stoer

Als je bij Joya binnen komt dan sta je direct aan de bar. Gezellig! Ideaal voor een cocktailtje voordat je aan tafel gaat, maar ze hebben ook een fantastische lounge met te gekke banken waar je heel lekker kunt zitten. Ik vind het altijd wel leuk om voor een avondje eten eerst even aan de bar of ergens anders een cocktailtje te drinken. Dat kan hier dus perfect. Super knus, gezellig en stiekem ook een tikkeltje romantisch. Het restaurant is best groot maar door de warme kleuren en de vele hoekjes die zijn gecreëerd voelt het niet ongezellig aan. De sfeer die er hangt is gezellig, informeel, hip en stoer tegelijk. Er zitten allemaal super hippe types te eten, maar ook wat families met kids, stelletjes die datenight hebben en groepjes vrienden. Een gezellige mix dus qua publiek. Joya is wat mij betreft ideaal voor een romantische date met je lief, maar mocht je een avondje met de meiden gaan keten en vooraf lekker willen eten en cocktails drinken dan is Joya ook absoluut perfect!
Joya

Aziatisch met een Franse twist

Het menu bij Joya bestaat voornamelijk uit Japanse en Thaise gerechten met een Franse twist. Mooie rijke smaken, prachtig uitgeserveerd en niet alleen the usual suspects op de kaart. Het menu is redelijk uitgebreid, verrassend en alle gerechten zijn om te delen. Zo kan je lekker lang tafelen en van alles proeven. That’s how we like it.
Joya

Wat staat er op het menu bij Joya?

Het menu van Joya is heel divers en wij gingen dan ook voor een uitgebreide tasting. Het liefst zou ik de hele kaart bestellen maar de porties zijn niet heel klein dus we moeten gewoon snel teruggaan. We kregen vooraf heerlijk gegrilde aubergine met hoi sin saus, ceviche, tonijn tartaar met zeewier en squid tempura. Een beter begin van de avond hadden we ons niet kunnen wensen. Daarna een te lekker Tom Kha soepje met garnalen en coquilles en als hoofd namen we Tiger Lily (de naam alleen al hoe cool) gegrild buikspek, tiger prawns, pittige noodles en Chinese broccoli. Alle smaken kwamen geweldig tot hun recht en niets was flauw, saai of zozo. Elk gerecht had iets bijzonders en als we het over foodporn hebben dan mag dit woord niet ontbreken als je het hebt over Joya. Ik vind zelfs de Emping lekker! Deze wordt na navraag ook zelf gemaakt en is daardoor een stuk minder bitter van smaak.
Joya

Joya serveert het lekkerste dessert van heel Amsterdam

Alsof dit allemaal niet genoeg was, we waren zo lekker uit, gingen we ook nog voor een dessert. Meestal vind ik een toetje een gezellige en lekkere afsluiter maar om er nou lyrisch van te worden. Nee. Dat gebeurt eigenlijk nooit. Tot ik mijn tanden zette in het toetje van Joya. Wij hadden (wat een spijt had ik dat we hadden besloten te delen!) de Do Nut Skip. Een donut vormige witte chocolade taartje gevuld met ijs (de chocola was zo romig en dik als dat van een Magnum, you feel me) een beetje lime en cocos. OH EM GEE. Ik werd gek na de eerste hap. Wat was dit lekker! Ik ben nu al excuses aan het verzinnen om hier weer heen te gaan en desnoods alleen voor het toetje.
Joya

Ik ben mega enthousiast over Joya en Amsterdam kon zo’n geweldige hotspot in het centrum zeker nog wel gebruiken! Meer info over Joya of meteen reserveren? Klik hier voor de website.
Adres: Spuistraat 3. Zondag en maandag gesloten.
Joya

Joya krijgt zeker een plekje in de lijst met de leukste hotspots in het centrum van Amsterdam.