Jaq Rotterdam

Hello gorgeous, prijkt er in neonlicht versiering bij de ingang. Kijk, dat is nog eens een vriendelijke begroeting wanneer je restaurant JAQ binnenkomt. In het Hilton Hotel, tegenover het Oude Luxortheater is deze kersverse plek geopend. Vlak na de opening van Jaq Rotterdam gingen wij direct langs om deze hippe hotspot te testen. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Velvet & Bling Bling bij Jaq Rotterdam
Jaq Rotterdam

Wanneer je binnenstapt valt meteen het toffe interieur op. Zelf omschrijven ze het bij JAQ als ‘velvet met een beetje bling’. En ja, beter had ik het ook niet kunnen zeggen. De Rotterdamse styliste Marcella Kanters ontwierp het bar gedeelte. Verder zijn de eyecatchers de verschillende door street art geïnspireerde schilderingen op de muur en de grote bomen en planten. Supertof, classy en sfeervol!

Allday hotspot met allday breakfast
Jaq Rotterdam

Cocktails, een borrel, lunch of diner? Bij JAQ kun je de hele dag terecht. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat je eigenlijk iets van de ontbijtkaart wilde, maar je net 5 minuten te laat was. Bij JAQ zal dit je niet gebeuren. Hier is namelijk de menukaart, samengesteld door chef Paul Dingjan, de hele dag hetzelfde. Love it!

Wat staat er op het menu bij Jaq Rotterdam?
Jaq Rotterdam

De menukaart bestaat uit allemaal gerechten die makkelijk te delen zijn. Dat klinkt als muziek in mijn oren, want er staat zoveel goeds op dat je anders meteen keuzestress zou krijgen. Daarnaast zijn alle ingrediënten zo puur en eerlijk mogelijk. Specialiteit van JAQ is vlees van hoge kwaliteit. Zoals de dry aged rib eye die minimaal drie weken is gedroogd in de eigen droogkast van het restaurant. Maar ook wanneer je vegan of vegetarisch bent zijn er genoeg lekkere opties.
Jaq Rotterdam
Jaq Rotterdam
Wij waren één van de gelukkigen die ter ere van de opening ongeveer de hele menukaart mochten uitproberen en dat was natuurlijk helemaal geen straf. Één voor één toverden ze de heerlijkste hapjes op tafel. Een goede borrelplank, steak tartaar, black tiger prawns in een soort taco van sla, coquilles st. JAQ, pulled pork sliders, pulled pork frites met chipotle mayo en ga zo maar door. Er staat gewoon serieus niets op de kaart wat ik niet lekker vind. Dit zegt natuurlijk wat over de goede keuzes van JAQ, maar ook genoeg over team MyTravelBoektje…

Ben je om wat voor reden dan ook weer eens in het toffe Roffa en zoek je een mooie tent voor een gezellige date night met je lover of een wijnfestijn met vriendinnen? Dan is Jaq Rotterdam een hele goede keus! Wij komen sowieso nog een keer terug, want er schijnt dus een uitgebreid dessert plateau te zijn, dat aan tafel wordt gepresenteerd. En dat soort dingen zijn meestal helemaal de bom. Wordt vervolgd dus!

Benieuwd naar JAQ en het menu of wil je meteen reserveren? Klik dan hier.
Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website.