Instock Den Haag

Instock Amsterdam was zo’n succes dat het Instock circus zich uitbreidt naar meerdere steden. Een paar weken geleden openden ze Instock Den Haag, mijn mooie stadje, dus tijd voor een bezoekje.
Instock Den Haag

Instock gaat voedselverspilling tegen

Restaurant Instock handelt volgens een principe dat mij enorm aanspreekt. Simpel gezegd draait alles om hun visie; het redden van voedsel. Jaarlijks wordt er 1,3 miljard ton aan voedsel verspild, hoe zonde! Instock haalt dagelijks onverkochte producten zoals producten met een schoonheidsfoutje op bij Albert Heijn. Denk hierbij aan een kromme komkommer of een zak mandarijnen waar 1 slechte tussen zit. De creatieve chefs van Instock maken vervolgens op basis van al deze producten een super lekker en origineel gerecht.

Omdat Instock afhankelijk is van de producten die ze binnenkrijgen kan het menu altijd wat afwijken. Zo kan bijvoorbeeld de dressing af en toe verschillen van degene die op de kaart staat of is het type groente per gerecht even een dagje anders. But who cares? Op deze manier heeft Instock al meer dan 262.000 kilo aan voedsel gered!
Instock Den Haag

Producten redden en heerlijk eten bij Instock

En naast het redden van voedsel voeden ze dagelijks talloze monden en ben ik elke keer blij verrast als ik hier wegga. Bij ons bezoek aan Instock Den Haag namen we de burrito en de salade met makreel. Beide gerechten waren erg lekker en toch iets anders dan op de kaart beschreven was. En het leuke is dat dan de chef, of de bediening je ook precies uitlegt wat er anders is dan op de kaart en met welke producten er die dag is gewerkt.
Instock Den Haag

Ik vind open keukens in restaurants fantastisch en laat Instock ons nou net de mogelijkheid bieden om heerlijk te kijken naar hoe de chefs de maaltijden bereiden. Ook kan je hier heel chill aan de bar zitten om een lekker biertje (ook gered!) te drinken, of om het Instock kookboek door te bladeren!

Benieuwd? Check de website hier.
Voor meer tips in Den Haag klik hier.