Home Inspiration; Velour Gordijnen

Vanaf het moment dat de velvet / velour hype zijn intrede deed was ik fan. Ik had een instant crush op horecazaken met velour banken, velvet zitjes en hippe boutique hotels met van die dikke, stevige, geen lichtdoorlatende velvet gordijnen. Toen beide kids tijdens de zomermaanden vaker om half zes wakker werden dan kwart over zeven, vond ik dat het tijd werd voor gevoerde gordijnen. Gordijnen die geen licht doorlaten (die hebben we bij mijn ouders in Spanje en daar tukt iedereen moeiteloos tot half acht) en naast licht ook geluid van buiten dempen. Ravi’s kamertje zit aan de weg en daar racen de hele dag en nacht auto’s, trams en ambulances voorbij. Hij heeft er geen last van, maar zelf ik word wel eens wakker van gillende sirenes. Tijd voor wat onderzoek en natuurlijk het eindresultaat van dit artikel Home Inspiration; Velour Gordijnen.

Home Inspiration; Velour Gordijnen
home inspiration velours gordijnen

Oké dat het velvet / velour gordijnen moesten worden daar was ik al heel snel over uit en daar was ook met manlief geen discussie over mogelijk. Dus ging ik Googelen, zoeken, rondvragen en rondscrollen op Instagram. Je kunt natuurlijk zelf stof op de markt kopen, gordijnen laten maken en deze zelf ophangen, maar ik ben niet zo’n held in meten en voor zo’n groot project als alle kamers voorzien van gordijnen vind ik een beetje goed advies, hulp en iemand die je gek kunt maken met vragen wel fijn. Ik kwam via Instagram bij Veneta.com en besloot hun op de bonnefooi te mailen met mijn plannen, ideeën en vragen en gelijk de volgende dag had ik antwoord. Als ik mij meld al potentiële klant vind ik een snelle reactie heel belangrijk, ik wil het gevoel hebben dat ze mij serieus nemen, begrijpen (of willen begrijpen) en willen / kunnen helpen. Nou dat had ik hier meteen. Oh en wat helemaal top is, is dat je een gratis meetafspraak kunt maken. Dan loop je dus samen met iemand van Veneta door de kamers, bekijk je de opties en laat je hem alles opmeten zodat je zeker weet dat het straks helemaal perfect hangt!

Gratis kleurstalen

Nu heb ik verschillende bedrijven gemaild en om offertes en advies gevraagd maar alleen bij Veneta.com kreeg ik in no time gratis kleurstalen opgestuurd. Ik snap natuurlijk dat sommige bedrijven een beetje huiverig zijn hierin want dit is vast een duur grapje, maar zonder kleurstalen kan ik toch geen gordijnen uitzoeken? Veneta.com had een heel ruim assortiment met prachtige kleuren. Aubergine, Sage (een hele mooie donker groen), een prachtige oud roze kleur, donkerrood, lichtgrijs, wit en nog een aantal andere kleuren. Heel fijn om met die stalen door de kamers te lopen en te kijken welke kleur nou echt het beste past. Ik vond het kiezen van de kleur zo lastig! Uiteindelijk ben ik voor Sage gegaan in onze kamer, voor Ravi koos ik dezelfde en Yuki kreeg de prachtige oud roze. Voor de nieuwe babykamer heb ik gekozen voor het thema jungle en heb ik samen met Creative Labs Amsterdam een te gekke jungle print voor op de muur laten maken en ook daar passen de donkergroene (Sage) gordijnen perfect bij.
Heb jij ook helemaal zin in nieuwe gordijnen? Vraag dan hier je gratis kleurstalen aan.

Het eindresultaat
home inspiration velours gordijnen

Met de komst van Baby 3 krijgt iedereen een nieuwe kamer. Yuki’s coole peuterkamer wordt Ravi’s nieuwe stoere Jungle Room en Yuki krijgt een hele grote meiden kamer aan de voorkant van het huis. Baby 3 gaat naar Ravi’s oude kamertje en die houden we eigenlijk verder vrij rustig. Nieuwe gordijnen, wat nieuwe accessoires en that’s it. Ik wilde eigenlijk geen mega make over doen maar gewoon met wat kleine dingetjes de kamers nieuw en leuk maken, maar toen ik met de meiden van Creativelab Amsterdam zat werd het door de mega vette muren direct een complete metamorfose. Ik Yuki’s vroegere kamer was veel minder ruimte en nam het waanzinnige Saartje Prum bed ongeveer alle ruimte in beslag, maar in haar nieuwe kamer konden we helemaal los. Ik paste de prints op de muur aan op de gordijnen en toen alles hing en op de muur zat waren de kinderkamers eigenlijk in één klap de coolste kamers van het huis!
home inspiration velours gordijnen

Toen ik eindelijk een definitieve keuze had gemaakt voor wat betreft de kleur, de plooi en de manier van bevestigen waren binnen 2,5 week de gordijnen binnen. We hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van de montageservice van Veneta.com. Super handig als je het zelf niet wil of kunt doen. Maar ben je zelf dus heel handig of je vent of vader dan kan je op Veneta.com montage handleidingen en video’s bekijken en dan moet het echt prima lukken. Ik ben super blij met het eindresultaat en vind het heerlijk dat er nu helemaal geen licht meer binnen komt. Ook geven deze gordijnen zoveel meer sfeer in de kamers. Onze slaapkamer voelt helemaal als een romantische, chique hotelkamer en heb helemaal zin in de winter om ‘s avonds vroeg ons bed in te kruipen en met de kaarsjes aan en een reep chocola en thee een serie te kijken. Love it!
Dit artikel is in samenwerking met Veneta.com tot stand gekomen.

Meer peuterkamer inspiratie? Of op zoek naar jongens babykamer inspiratie?