Babykamer Inspiratie – it’s a Boy

Voor Yuki wilde ik een echte meisjes kamer maar zonder al dat onwijze roze. Het moest meisjesachtig zijn, maar ook stoer. Ik wilde dat het echt een gezellig kamertje zou worden, stiekem een beetje hip maar vooral ook heel knus en warm. Ik vond allerlei coole dingen om de kamer te pimpen en die tips deelde ik in dit Babykamer Inspiratie artikel. Maar nu krijgen we een jongetje, wat moet ik daar nu weer voor verzinnen? Ik wil wederom geen mega blauwe kamer, liefst ook geen auto’s op de muur of zo cliché blauwe bootjes overal… Maar het moet ook niet te strak (lees wit) worden of steriel lijken. Toen ik ongeveer dertig weken zwanger was begon het een beetje te kriebelen en werden de eerste items aangeschaft. Benieuwd? Ik deel in dit artikel alle Babykamer Inspiratie – it’s a Boy artikelen, producten en snuisterijen die ik heb verzameld voor Ravi’s kamertje.
Babykamer inspiratie it's a boy

Babykamer Inspiratie – it’s a Boy

Het wiegje

Yuki’s kleine broertje komt in hetzelfde, schattige (en stiekem heel onhandige), rieten mandje te slapen. Waarom onhandig? Omdat een co sleeper veel handiger is, maar ik wilde persé dit wiegje omdat ik ‘m zo mooi en knus vond en een co sleeper heel ongezellig vond staan. En dat vind ik eigenijk nog steeds. Wij hebben Yuki nooit ‘s nachts hoeven voeden en als ze eruit wilde of huilde dan legde ik haar bij mij in de Sleepyhead en dat werkte voor ons eigenlijk perfect. Ga je wel voor een co sleeper dan is de Tutti Bambini CoZee Bedside Crib een aanrader. Maar nog beter is om meteen een Stokke Sleepi aan te schaffen want dan ben je de eerste 10 (!!) jaar klaar.
Babykamer inspiratie it's a boy

Het bedje

Aangezien het wiegje de eerste paar weken bij ons op de kamer staat begint het inrichten dus eigenlijk bij het bedje. Wij hebben gekozen voor de Stokke Sleepi door zijn ovale vorm (heel handig met wegleggen) en het feit dat er wieltjes onder zitten is ook heel handig. Verder is Stokke natuurlijk gewoon een geweldig goed merk en leek zo’n meegroei bedje ons ook wel handig. Na zeven weken sliep Yuuk al in dit formaat bedje dus wellicht dat we dit met haar broertje ook zo gaan doen.
Babykamer inspiratie it's a boy

De commode

De commode vond ik het aller moeilijkste item van de kamer. Maar ook het moeilijkste. De meeste commodes zijn echt extreem duur en ik vind ze of heel erg lelijk of niet speciaal genoeg of juist weer te strak of opzichtig… Moeilijk dus. Ik kon op Marktplaats ook geen cool vintage item vinden (want zelf een in de verf zetten en pimpen vind ik heel leuk) dus koos ik voor de Hemnes Ikea ladekast. Goedkoop, perfecte bergruimte en in de perfecte maat. Voor Yuki hebben we de allergrootste, maar haar broertje heeft een inbouwkast in zijn kamer dus de wat kleinere voldeed aan alle eisen. De inbouwkast gebruik ik voor alle spullen die ik niet direct nodig heb, te groot zijn, pakken luiers en beddengoed etc. En alle spulletjes die je dagelijks nodig hebt en kleertjes in de juiste maat komen in de commode. Ideaal zo heb je alles binnen handbereik. We hebben de commode gepimpt met te gekke leren handgreepjes van één van mijn favoriete interieur / baby shops June Interiors. Ze zitten in Arnhem maar hebben een hele leuke webshop dus je kunt alles online shoppen!
Babykamer Inspiratie - it's a Boy

Dromenvanger

Ik had voor Yuki bij June Interiors een dromenvanger met haar naam erin laten maken dus dat wilde ik voor Ravi ook doen. Ik vind sowieso alle dingen met hun naam erop cool (let op dit is er ook eentje voor in de lijst met de leukste kraamcadeaus) en vond het wel een leuk item voor in zijn kamertje. Ze verkopen verschillende kleuren maar ik vond deze grijsblauwe wel stoer. Ik vind dit echt een heel tof item voor de babykamer en ook echt een leuk kraamcadeau om te geven. Benieuwd naar de andere kleuren? Klik hier voor de website van June. Ze hebben trouwens ook hele vette muurstickers voor in de babykamer!
Babykamer Inspiratie - it's a Boy

Een comfortabele stoel

Onmisbaar in elke babykamer is een hele chille stoel. Een stoel waar je ‘s nachts, als het kleintje niet wil slapen of wil drinken of verdrietig is of wat dan ook, lekker in kunt zitten en hangen of slapen als het moet. Ik had een grijze schommelstoel gekocht maar dit bleek toch niet helemaal handig te zijn omdat ik er zelf te weinig steun in had. Toen heb ik bij de Sofa Company een te gekke roze stoel met houten poten gekocht voor in de logeerkamer. Deze stoel is echt ideaal. Hij is zacht, heeft precies op de goede hoogte armsteunen, heeft een redelijk hoge rug zodat je met je hoofd ook lekker kunt liggen als het een nachtje samen doorhalen wordt. Roze is natuurlijk niet echt een kleur voor in een jongenskamer dus we hebben in de logeerkamer ernaast een hoekje gemaakt. Veel relaxter want hier heb je meer ruimte en kan je ook nog een beetje heen en weer lopen met het kleintje als ‘ie zitten zat is. Velvet is natuurlijk helemaal ‘in’ nu maar ik moet eerlijk zeggen dat dit ook echt veel doet voor de babykamer. Een beetje spelen met verschillende stijlen en stoffen en prints maakt het heel knus en gezellig.
Babykamer Inspiratie - it's a Boy

Schilderijtjes

Je kunt een babykamer heel makkelijk pimpen en snel een nieuwe boost geven door leuke lijstjes met schilderijtjes of kunstwerkjes neer te zetten. Ik heb bijvoorbeeld het geboortekaartje wat ik heb laten maken bij Lief Leuk en Eigen (serieus, echt een tip, bestel hier je geboortekaartjes, ze hebben de mooiste kaartjes en tal van extra opties en enorm goede service) ingelijst in zijn kamer hangen. Maar daarnaast heb ik ook bij Desenio wat toffe prints besteld en ik heb het geluk dat ik een moeder heb die heel goed kan schilderen én een vriendinnetje die de mooiste dingen maakt (waaronder ook de geboortekaartjes) dus ik struin Pinterest af naar de coolste prints of leukste beestjes en laat hun dit namaken. Maar ook Etsy heeft de meest schattige schilderijtjes voor op de babykamer. Studio Lollipop maakt trouwens ook te gekke breiwerkjes voor aan de muur. Ken je deze nog niet? Klik dan hier voor de website.
Babykamer inspiratie it's a boy
peuterkamer inspiratie

Muurstickers

Muurstickers vind ik hele leuk en handige decoratie. Je kunt ze telkens een ander plekje geven of vervangen en omwisselen een keer in de zoveel tijd. Yuki heeft allemaal muurstickers van Stickstay op haar kamer. Deze zijn enorm duur maar wel echt geweldig. June Interiors heeft ook hele leuke muurstickers (en een stuk goedkoper).
Babykamer inspiratie it's a boy

Houten planken voor boven de commode

Zoals bij Yuki haar kamertje heb ik bij De Betoverde Zolder planken besteld voor Ravi’s kamertje. De planken hangen toch het handigst boven de commode want zo heb je altijd alles bij de hand. Maar je zou ook een plank boven het bed kunnen ophangen en daar alle boeken en knuffels op zetten. Staat super gezellig en zo heb je heel weinig rommel!
Babykamer Inspiratie - it's a Boy

Kleding hangers met naam

Ik heb net als toen Yuki geboren werd kleerhangertjes besteld bij Le Petit Lapin met zijn naam erop. Er is altijd wel een lievelings item wat je het liefst niet opbergt in de kast maar leuk wil ophangen en wat is dan leuker dan een super mooi hangertje met zijn of haar naam erop? Ik heb heel wat hangers versleten en behalve dat de hangers van Le Petit Lapin super mooi zijn, is de kwaliteit ook echt top. Mooi afgewerkt, super stevig en sterk en niet kapot te krijgen. Dit is trouwens ook heel leuk om te geven als cadeau. Daarom staat hij ook in mijn lijst met de leukste kraamcadeaus. Wil je deze hangertjes ook bestellen? Klik dan hier.
Babykamer inspiratie it's a boy

The finishing touch

Een leuk kleedje, een stoere mand met een mooie plant erin of zo’n gave pot aan een dik touw die uit het plafond naar beneden komt met een toffe plant erin. Al deze kleine dingetjes maken de babykamer nét wat leuker en deze items hoeven niet veel te kosten. Als je de kamer redelijk simpel en wit houdt dan kan je met accessoires de boel heel makkelijk pimpen en als je het na een tijdje zat bent ook weer heel simpel aanpassen. Wat ik ook altijd leuk vind om te doen is iets met het sterrenbeeld, mits dit een leuk sterrenbeeld is natuurlijk… Yuki is een kreeftje en helaas zijn daar niet zoveel leuke dingen voor maar RRRR is een leeuw en daar kan je heel veel mee doen natuurlijk. Denk aan een stoere leeuwenkop aan de wand, een toffe leeuwenknuffel, leeuwen beeldjes, lijstjes met leeuwenprint of een leuk kleed in de vorm van een leeuw. Wat ik misschien wel het aller leukste vind is de rij met boekjes naast zijn bedje. Zo gezellig staat dat en zo wordt het uitkiezen van een boekje elke avond ook nog ontzettend leuk. Voor zijn kamer heb ik alle blauwe boekjes uit huis verzameld en het past echt perfect bij de rest van zijn kamertje!
Babykamer Inspiratie - it's a Boy

Benieuwd naar wat voor dingen ik in Yuki’s kamertje heb gedaan? Bekijk dan het babykamer inspiratie artikel van haar kamer. Ik maakte na mijn eerste zwangerschap ook een artikel met de leukste kraamcadeaus en ook daar heb ik wat nieuwe hele leuke dingen aan toegevoegd. Binnenkort een verjaardag van een eenjarige? Lastig! Ik deel in dit artikel cadeau inspiratie voor baby’s vanaf 1 jaar en het meeste kan je ook nog eens gewoon online bestellen dus easy does it. Je kindje al twee? Ik dit artikel deel ik cadeau inspiratie voor baby’s vanaf 2 jaar.