Home Inspiration; Flowers

Deze keer in Home Inspiration… Flowers.
Vroeger kocht ik nooit bloemen voor mijzelf. Ik vond dat altijd een beetje zonde. Ik was nooit thuis en binnen een paar dagen hingen ze er slap bij. Weggooien vergat ik altijd en dat gaf dan zoveel rommel en gedoe… Maar als ik bloemen kreeg dan werd ik daar altijd heel erg blij van, want stiekem staat het toch wel heel erg gezellig…

Dit jaar ben ik verhuisd naar mijn droomhuis. En vanaf die dag koop ik elke week wel een bosje bloemen, een nieuwe plant, een kikke cactus of een leuk vetplantje.
IMG_6490
Bloemen geven sfeer, maken saaie hoekjes in huis gezellig en sommige zorgen voor frisse lucht. Ja, er zijn planten die zorgen niet alleen voor sfeer en zuurstof, maar zuiveren ook echt de lucht (de krulvaren en Areca Palm bijvoorbeeld). Handig & gezond!

Ik ben elke week wel bezig met iets veranderen in mijn huis of met het pimpen van leuke hoekjes. Zo heb ik mijn brick wall een extraatje gegeven met een mix van gekleurde bloemen, kaarsen, fotolijsten en wat cactussen. En in de keuken probeer ik altijd iets van kruiden te hebben, een leuk tomatenboompje kregen we van vrienden bij de housewarming en een simpel basilicumplantje staat ook altijd heel leuk.
IMG_6477
En ik ontdekte een tijdje geleden een nieuwe trend; transparante minituintjes. Zo cool!! Ik heb al een antal verschillende gehad en helemaal zelf samengesteld. Deze minituintjes kan je namelijk makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een  glazen pot of vaas, deze vul je met aarde of gekleurd zand en dan doe je er allerlei kleine plantjes in. Vetplantjes zijn hiervoor het best want die hebben weinig water nodig. Maar je kan experimenteren en afwisselen zoveel je wilt.
transparante mini tuintjes DIY
Vorige week kocht ik een glazen bol aan een dik touw, helemaal gevuld met schattige mini plantjes. Super leuk! Voor deze maand heb ik op mijn verlanglijstje staan; een lamp van Spruitje Amsterdam. Dat is toch te gek! Deze kan je onder andere kopen bij Geitenwollen Winkel, een van mijn lievelings winkels!
Spruitje Lamp Geitenwollenwinkel
Pinterest is mijn grootste inspiratiebron bij het maken van dit soort dingen of bij het samenstellen van boeketten, maar er zijn tegenwoordig ook verschillende handige tv programma’s die je kunnen helpen bij dit soort leuke projectjes zoals Hollands beste bloemstylist. Of neem eens een kijkje op websites zoals Mijn Bloemist en kijk dan bij inspiratie. Dat vind ik altijd wel handig want als je daar iets ziet wat je leuk vindt kan je het ook meteen kopen of bestellen.

Tip: vaak kom ik op Pinterest de mooiste bloemen en combinaties tegen, maar als ik dan bij de winkel sta dan heb ik echt geen flauw idee wat ik moet kiezen en of het wel staat. Een vriendinnetje van mij zei ‘ik maar er een foto van en laat dat plaatje gewoon aan de bloemist zien’ slim, dat ik daar nog niet op gekomen was.

Dol op bloemen & planten? Ga dan eens langs De Hortus. Dit is een fantastische botanische tuin middenin het centrum van Amsterdam.