Healthybelly

Healthybelly opende onlangs opnieuw hun zaak, op een nieuwe locatie en vol goede moed. De eerste Healthybelly opende namelijk in de Huidenstraat en die werd door de gemeente gesloten. In het bestemmingsplan staat dat het pand bedoeld was voor een winkel en dat is het deels dus ook maar het is meer een soort van concept store. Een toffe winkel waar je kunt shoppen én eten of koffie drinken… De gemeente vond dat Healthybelly meer een horecagelegenheid is en werd dus direct gesommeerd te sluiten. Maar ze zijn er weer op de Huidenstraat 23.
Healthybelly 9 straatjes

Shoppen bij Healthybelly

Je kunt hier allemaal guilt-free producten krijgen. De winkel staat vol met mooie spullen die ze zelf hebben uitgezocht en dus compleet voldoen aan hun visie (een kruising tussen een gezonde en een duurzame leefstijl). Je kunt hier interieur spulletjes kopen, mooie boeken, sieraden en producten zoals bio en fairtrade granola. Ongeveer de helft van de zaak is gevuld met mooie spullen en in de rest van de zaak staan gezellige tafeltjes waar je kunt eten en drinken. Het bijzondere aan de interieur items die ze hier verkopen is dat het Rescued Interior Design items betreft. Dus letterlijk ‘van de prullenbak geredde items’ welke zijn opgeknapt of tot een ander product gemaakt en weer zo goed als nieuw. Gaaf toch?

Gezond lunchen bij Healthybelly
Healthybelly

Op een gezellige zondagmiddag streken wij neer in het knusse zaakje, midden in de negen straatjes. Bij binnenkomst viel er een soort fijne rust over ons heen, ontspannen namen wij plaats aan een marmeren tafel achter in de winkel op de verhoging. De zaak is sfeervol en ingericht met rustige natuurtinten en je vergeet alle hectiek van de 9 straatjes even. Bij Healthybelly kom je echt om even helemaal chill te worden dus tussen het shoppen door.
Healthybelly

De kaart leverde gelijk keuzestress op met allerlei verse sapjes, lekkere koffies, onbijtjes en lunch-gerechten. Wij gingen voor de Purple Vegan en de Thai Tempeh Salad. Beide mega lekker! De Purple Vegan is een bietenburger, en zoals de naam al zegt, 100% vegan. Helemaal guilt free en toch lekker lunchen dus! Ook de Thai Tempeh salad met tempeh, mango en cashew, bleek vegan en heel smaakvol. Daarbij bestelden we beide een sapje, de Energy boost en de Vitamine Heaven. En we kregen waar voor ons geld, geen zielige half gevulde glaasjes! Aanrader dus!
Healthybelly

Helaas moesten we dit keer de taartjes skippen maar we gaan die volgende keer zeker bestellen met een goede haver latte. Meer weten over Healthybelly, klik hier voor de site. Ze zijn maandag t/m zondag geopend van 9:00 – 18:00 en je kunt ze vinden op de Huidenstraat 23.

Meer inspiratie op doen? Check dan het artikel met tips voor shoppen en lunchen in de 9 straatjes.