Healthy chocolate mousse

Healthy mousse au chocolate for breakfast

image

Wat nou als je gezond wil doen maar tóch wil snoepen… wat nou als je echt een chocoholic bent, maar je over een maand bikiniproof moet zijn…
Ik heb de uitkomst!!
Mijn nieuwste verslaving: “The cacao nibs choco mousse shake”

Cacao nibs geven dit mengsel de lekkere chocolade smaak waar echt elke vrouw van gaat watertanden, chocoholic of niet. Maar met één essentieel en hysterisch fijn voordeel: rauwe cacao nibs zijn puur en zijn in tegenstelling tot chocolade niet geraffineerd, waardoor ze geen suiker en melk bevatten. Maar wél diverse vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren. Oh my gucci!! Awesome!!

image

Dit recept kan je op 100 verschillende manieren maken en op elke gewenste manier mee variëren maar hier mijn lievelings:

Benodigdheden:
1 rijpe banaan
Amandelmelk
Chia zaad
Goji bessen (hoe meer hoe lekkerder)
Cocos stukjes (gewoon het hele bakje maar dan fijn gesneden)
Geraspte cocos
Kaneel
Blueberries
Rode druiven

Je pakt een medium yoghurt cruesli kommetje (beter teveel dan te weinig hihi) en daar doe je de banaan in, hier voeg je 1,5 glas amandelmelk aan toe en dan mix je dit met de staafmixer tot een zoet papje. Dan doe je er 2/3 (of 4, ligt eraan hoe erg het naar chocola moet smaken maar pas op niet teveel want dan wordt het bitter) theelepeltjes cacao nibs in en mix je het geheel nog een keer tot de nibs echt verkruimeld zijn.
Dan roer je met een lepel de goijobessen, geraspte cocos, blueberries, kaneel en druiven er doorheen en voeg je 4 grote eetlepels chiazaad toe (dit zorgt ervoor dat het een papje wordt). Dan nog wat extra melk en kaneel erdoor en weer roeren. Done!
Zet het bakje in de koelkast en een paar uur later heb je het aller lekkerste chocolademousse fruit toetje ever.

image

Dit kan je natuurlijk ook allemaal in de blender gooien en er een lekkere milkshake van maken, of als je echt meer chocolademousse wil, dan laat je de druiven en blueberries weg en dan is het gewoon net echte chocolademousse maar dan G E Z O N D.

Love it!