Hamburg

In Hamburg kan je heel goed drinken. Op elke hoek van de straat zit wel een cafe of biergarten maar eten kan je hier ook goed. Een mix van de typische bratwurst en chique haute cuisine Top!

To Eat

image

Luicellas Ice Cream. Om de hoek bij Hotel East zit een klein ijszaakje waar ze gluten en lactose vrije ijsjes verkopen in de meest gekke smaken. Gezond en lekker!

image

De Reeperbaan is een lange weg met aan weerszijden alleen maar sexclubs, kroegen en erotik shops. Het is een beetje zoals de wallen in Amsterdam. Maar dan erger… In het midden van de Reeperbaan heb je een strook met allemaal openlucht kroegen waar je super gezellig kunt borrelen. En waar je je ogen uitkijkt…

Paralel aan de Reeperbaan loopt de Paul Roosenstrase die overgaat in de Clemens-Schultz-Strase en dit vond ik de leukste area van St. Pauli. Het leek heel erg op Amsterdam Oost een beetje rauw en super local maar toch hip.

image

Tarterie St.Pauli
Dit is een leuk knus zaakje waar je allerlei quiches, broodjes, zoete taarten en flammkuchen kunt eten.

image

Kraweel.
Een local cafe met een gezellig terras. Beetje Berlijnse uitstraling. Rauw, hip, cult en chill.

3Freunde.
Verderop zit een leuke relaxte cocktailbar 3 freunde. Allemaal die Amsterdam Oost / Berlijn achtige sfeer en uitstraling. Verwacht geen super de luxe cafe’s het is allemaal een beetje punk, cult hippie achtig. Super relaxed!

Cafe Mimosa.
Een knus gezellig lunchtentje waar je even kunt uitrusten na al het gestruin en gewandel. Heerlijke taarten en gezellig terras.

image

Pink Ribbon.
Aan de rand van het water bij het centrum (shoppingstreet) zit Pink Ribbon Cupcakes. Een super knus gezellig zaakje waar je de lekkerste taartjes, marshmallows en cupcakes kunt eten!

image

Restaurant de Bullerei schijnt ook echt een aanrader te zijn. Andere leuke gezonde organic/vegan tentjes buiten het centrum zijn: Dear Matsu en Cafe Faux Vau.