Guts

Guts op de Utrechtsestraat is de laatste tent voor je het Rembrandtplein vol tourist traps, foute kroegen en café’s betreedt. En aangezien in deze area weinig echt goeds zit is dit zo’n parel. Even een hapje eten voor je naar de Kleine Komedie gaat? Vroeger altijd lastig want er zat niet écht iets leuks in de buurt. Tot Guts opende.
Guts

Chef’s menu bij Guts

Bij GUTS serveren ze altijd een Chef’s menu dat bestaat uit seizoensgebonden gerechten en producten welke wordt geserveerd in een toegankelijk 4-gangenmenu. Dit (Vaste) menu is uit te breiden met à la carte opties en barbecue huisspecialiteiten. Heel leuk want zo blijft elk etentje verrassend en nieuw. Handige is ook dat ze dagelijks open zijn voor de lunch waar je de à la carte gerechten kunt bestellen zonder het Chef’s menu (van twaalf tot drie) dus als je een beetje een fancy zakenlunch wil plannen in het centrum is dit een goede optie.
Guts

No Guts no glory

Bij Guts veranderen ze af en toe compleet van de kaart. Alle seizoenen hebben immers andere paradepaardjes en zo kan je telkens opnieuw bij je favo tent eten zonder dat het ooit saai wordt.
Guts

Haute cuisine met een fancy vleugje

De inrichting is chique, stoer, strak en tegelijkertijd voelt het er wel ‘warm’ aan. Leuke tafels, mooi robuust hout, veel staal en hier en daar wat velours en planten. Een semi open keuken en een gezellige vide. Al deze elementen zorgen ervoor dat Guts eigenlijk bij elke gelegenheid past. OF je nu jarig bent en met de hele familie uiteten wil, een leuke date hebt gescoord of met vriendinnen een avond wil bijkletsen.
Guts

No food waste

Guts kookt met de filosofie dat zoveel mogelijk van het dier gebruikt wordt. Hun ultieme goal is letterlijk álles gebruiken op wat voor manier dan ook. Daarnaast spelen groentes een grote rol en weten ze simpele worteltjes en een Hollandse salade zó lekker te maken dat je gewoon nog een keer opschept. Alle gerechten worden op verschillende, oud Hollandse bordjes geserveerd en dit zorgt ervoor dat je je een beetje thuis voelt. Van die bordjes die je in de Kringloop vindt als je geluk hebt voor een paar euro. De één nog mooier dan de ander. Het contrast vind ik dan ook heel leuk, luxe voer op oude, een tikkeltje kitcherige bordjes geserveerd.
Guts

Trek gekregen? Reserveer dan nu hier je tafel!
Wist je trouwens dat de eigenaren van Guts (The Breda Group) Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Freek van Noortwijk (ja ja, dat is die ene van Katja Schuurman) nog veel meer restaurants hebben? Maris Piper, BREDA en het nieuwe Pita & Kebab Falafel in de Foodhallen. Allemaal spots waar je een keer geweest moet zijn!
Photos©Chantal Arnts

Klik hier voor meer leuke hotspots in het centrum van Amsterdam.