Green Matcha Energy

Je dag positief beginnen is het halve werk en voor mij houdt dit in, mijn dag beginnen met een kop dampende matcha latte. Een matcha latte is het liefste wat ik elke dag drink. Maar om zelf de perfecte matcha latte te maken is nogal een uitdaging en daarom was ik ook enorm blij dat Yogi mij een grote doos verschillende soorten organic thee opstuurde waar een Green Matcha Energy thee bij zat. Want een dag die ik begin met een lekkere kop thee of een goed gelukte matcha latte is meteen een stuk aangenamer dan een dag die begint met slappe, smerige kantoorkoffie bijvoorbeeld.
green matcha energy

Wat is matcha?

Matcha is een groen poeder (gemaakt van gemalen Matcha bladeren) en zorgt met zijn gigantische lading antioxidanten voor een gezonde stofwisseling. Daarnaast gaat het vrije radicalen tegen en het helpt met het opbouwen van spierweefsel dankzij de aminozuren die erin zitten. Ook krijg je er een mooie stralende huid van en door de theïne die erin zit word je lekker wakker. Sounds pretty perfect right? Voor ik hier verslaafd aan raakte had ik geen idee van al deze health benefits en schaamde ik me soms dat ik wel 3 grote bakken per dag dronk. Ik dacht het is een beetje zoals een milkshake een guilty pleasure. Maar nee, het is zelfs super gezond!
Green Matcha Energy

Yogi Green Matcha Energy

Als je geen koffie lust of iets minder koffie wil drinken dan is je dag beginnen met een grote, dampende kop Yogi Green Matcha Energy een goed alternatief. Met deze kruidige thee laat je je lichaam en geest op een natuurlijke manier wekken. Namelijk, met de opwekkende cafeïne van groene thee en Matcha. Deze twee wakker makers brengen je stofwisseling op gang en geven je nieuwe kracht voor de dag. Heerlijk pittig, en gecompleteerd door verfrissende pepermunt. Who needs coffee anymore? Je kunt dit theezakje natuurlijk oldschool in kokend water dopen, maar je kunt er ook met cocosmelk of soyamelk heerlijke matcha latte’s van maken. En dat gewoon thuis.

After workout moment

Het meest geniet ik van een flinke kop matcha thee met een lekker ontbijtje of een groot stuk bananenbrood als ik deze traktatie ook daadwerkelijk heb verdiend. Dus na een pittige workout in het park of na een zwetende hot core power yoga sessie bij Equal of Bluebirds. Zo begin je je dag toch het allerbest? ‘S ochtends Yuuk naar de opvang brengen en dan meteen door naar yoga. Lekker een uurtje knallen en dan jezelf belonen met even een halfuurtje voor jezelf. Kopje thee, wat lekkers erbij en verder helemaal niets. Heerlijk!
Green Matcha Energy

Er zijn trouwens nog een aantal andere smaken van Yogi die heel lekker zijn en dat zijn de  Yogi Good Mood met basilicum, gember en citroen en de Detox Energy (perfect na een zwaar weekend vol comfort food en teveel drank). Hier zit namelijk kruidige paardenbloem in wat onze stofwisseling stimuleert, maar ook brandnetel en dát heeft weer een licht vocht afdrijvende werking. Winning!

Ook een echte matcha fan? Wisten jullie dat er in Amsterdam op de Albert Cuyp een Matcha Bar zit? Ik ben trouwens ook heel benieuwd wat jullie doen om je dag op positief te beginnen, laat het mij weten in de comments! #YogiPositiveThinking