Matcha Latte

Ik heb dus sinds day one een Matcha Latte verslaving. Een Matcha watte? Matcha Latte. Matcha is een groen poeder (gemaakt van gemalen Matcha bladeren) en zorgt met zijn gigantische lading antioxidanten voor een gezonde stofwisseling. Daarnaast gaat het vrije radicalen tegen en het helpt met het opbouwen van spierweefsel dankzij de aminozuren die erin zitten. Ook krijg je er een mooie stralende huid van en door de theïne die erin zit word je lekker wakker. Sounds pretty perfect right? Voor ik hier verslaafd aan raakte had ik geen idee van al deze health benefits en schaamde ik me soms dat ik wel 3 grote bakken per dag dronk. Ik dacht het is een beetje zoals een milkshake een guilty pleasure. Maar nee nee het is gezond. Jippie!
Matcha Latte

Maar waar drink je nou de allerlekkerste? Bij de Bagels & Beans.
Ik vond de bagels eigenijk altijd ruk. De bagels zijn heerlijk maar ik vind het erg duur en vaak heb ik gewoon nog trek. Tja, het blijft een broodje met een gat… Daarbij hou ik niet echt van ketens maar ik moet bekennen hun koffie is de lekkerste. Vind ik dan.

En nou heb ik het geluk dat ik een Bagels en Beans in de straat heb zitten waar alles gewoon klopt. De eigenaren hebben echt hart voor de zaak. Ze draaien dagelijks zelf mee en dat verschil merk je gewoon. Het personeel is attent, goed, snel en behulpzaam. Vaak zie je filialen waar hippe leuke schoolmeisjes de zaak draaiende houden en dat verschilt echt. De Bagels&Beans op de Ruyschstraat voelt als onze tweede huiskamer. De sfeer is er goed, het eten altijd perfect verzorgd en nooit is iets teveel gevraagd. Ik ben zo’n zeikerd die bij koffie verkeerd weer andere zoetjes wil dan bij een matcha latte en stuk voor stuk weten ze exact hoe en wat. 
Matcha Latte

Serieus Google eens op matcha en het lijkt wel een Japans wondermiddel. En dus nog lekker ook!
De Bagels & Beans op de Ruyschstraat maakt de lekkerste Matcha Latte en ze hebben een geweldige menukaart. Want naast bagels hebben ze hier ook salades, yoghurt met superfoods, Oathie bagels en nu komt het: de Superfood muffin. Deze is vegan, glutenvrij, suikervrij en bio. Dus super gezond en onwijs lekker. 
En ook daar ben ik dus aan verslaafd. Maar wederom dus geen guilty pleasure nee een healthy pleasure. Yeeh!

Matcha Latte
Tip: ben je net als ik verslaafd aan matcha en begin je het liefst elke morgen met een dit groene goed? Bij Bagels kan je voor 40euro een hele zak matcha poeder kopen en kan je ze dus thuis ook maken!

Bij Round & Round in Rotterdam hebben ze ook hele lekkere Matcha Latte trouwens…