Gili Air

To Sleep
The Beach Club Gili Air
Aan het mooiste strand van het eiland zit The Beach Club. Het is een kleinschalig hotel met een aantal super mooi, luxe huisjes met airco en prachtige grote badkamers met heerlijk warm water. Dit lijkt ‘normaal’ maar helaas heb je op Bali niet altijd water… laat staan warm.
The Beach club zit aan het drukke gedeelte van het eiland maar s’avonds heb je geen last van geluid, muziek of drukte. Ze hebben een restaurant aan het strand waar je heerlijk ontbijt.

image

Free wifi die ook nog eens altijd werkt en redelijk snel is en elke avond Movie Night. Hele leuke afwisseling als je moe bent en geen zin hebt om op stap te gaan.

image

Om 18.00 draaien ze een kinderfilm (ideaal!!) en om 20.00 een blockbuster voor de oudjes. Je moet 50.000 spenderen (omgerekend is dat 3,50) dus helemaal top. Popcorn, chips, nasi, smoothies, Bintang you name it en ze serveren het je tijdens de film. Lekker onderuit gezakt op je zitzak, de zee op de achtergrond, wat wil je nog meer.
Elke morgen wakker worden en ontbijten met dit uitzicht? Dat is toch echt vakantie!

image

image

The Beach Club Gili Air is mijn favoriete accomodatie op het eiland. Het heeft alles. Zit op de beste locatie, is niet te duur, schone huisjes en mooi ingericht, goed eten en perfecte service.

image

Bintang Beach
Zorg dat je in het hoogseizoen ver van te voren je accommodatie boekt op deze populaire eilanden want anders zit je zonder of moet je het doen met de leftovers. Helaas was er met onze boeking iets mis gegaan en zaten we een nacht zonder hotel… Wat doe je dan? Kiezen of delen. Nou dan maar eens testen hoe erg het is als je in een 1* accommodatie van 12euro per persoon incl. ontbijt gaat overnachten…

image

Nou ik kan je vertellen. Dat viel reuze mee! Het huisje zag er van buiten even lief en schattig uit als de duurdere opties en het was alles behalve klein. De kamer was prima. Een groot bed, klamboe, tafeltje en een leuk terrasje met stoelen (ze hadden zelfs een fan). De badkamer was lelijk en de douche was geen rainshower maar voor dat geld? Helemaal prima!

image

Het ontbijt was aan hetzelfde prachtige strand als al die andere dure hotels en door de lieve eigenaresse zelf gebakken pannenkoeken en eieren, grote mokken koffie en thee en watermelon juice waren helemaal niet slecht.
Kijk, het stelde allemaal niet zo heel veel voor, maar echt afzien? Nee. Totaal niet.

image

Sowieso is echte luxe op deze eilanden moeilijk te vinden, want al boek je een van de duurdere accommodaties dan nog is er genoeg te zeuren door al die verwende toeristen. Voor dit bedrag inclusief ontbijt had ik (verwens nest als ik ben) het in ieder geval veel en veel erger verwacht.
Wil je dus lowbudget op Gili Air verblijven maar wel in een leuk privé huisje zitten? Bintang Beach 1 en 2 is dan zeker een aanrader!

image

Andere leuke hotels zijn:
Turtle Beach Resort
Scallywags
Oceans 5 Resort
Kais Beach House
Salim Cottages

image

image

image

image

image

image

image

image

image