Rondreizen door Bali met kids

Eindelijk, dit jaar mogen we weer naar Bali! De laatste keer was ik zwanger van Ravi en was alleen Yuki mee en schreef ik het artikel ‘Naar Bali met kids‘ met allemaal leuke tips, gave hotels en leuke hotspots. Dit jaar gaan we weer rondreizen door Bali met kids maar bezoeken we andere plekken, eilanden en hotels. Een paar area’s blijven favoriet dus sommige dingen komen overeen maar mocht je Bali op de planning hebben staan dan zou ik beide artikelen even lezen. Wat ook altijd handig is om te lezen is het artikel ‘Reizen met kids tips‘ met allerlei handige tips en tricks!

Rondreizen door Bali met kids
Rondreizen door Bali met kids

Dit jaar gaan we voor het eerst weer terug naar Bali en wel met het volledige elftal. Ruim 17 uur vliegen met 3 kleine kinderen, dan nog het tijdsverschil, de hitte en een nieuwe plek… Voor veel ouders de reden om niet te gaan, maar écht het valt altijd zo mee en als je daar eenmaal bent is het zo genieten!! Zo’n vlucht klinkt lang, is het ook, maar het grootste deel is een nachtvlucht dus ze tukken meer dan de helft. Ik geef je allerlei tips om het zo gemakkelijk mogelijk te maken, maar de meest belangrijke tip is; blijf rustig, geen gestress en gewoon proberen te relaxen. Hoe chiller jullie zelf zijn hou relaxter de kids zijn, echt! Voor meer reizen met kids tips verwijs ik je even door naar dit artikel want daar staat echt alles in.

Rondreizen door Bali met kids; de route
Rondreizen door Bali met kids

Aangezien wij dus heel laat waren met hotels boeken was ongeveer 89% al volgeboekt volgens Booking.com dus dat was een lekker begin. Meteen helemaal zuur want ik had natuurlijk wel al allemaal leuke plekken verzameld maar echt bijna alles was al vol… Maar als je boekt met free cancellation kan je altijd de hotels gedurende de tijd nog in de gaten houden en dan last minute nog wisselen. Hotels rechtstreeks benaderen kan ook altijd nog vaak hebben die nog wel kamers vrij maar ik vind het altijd wel chill alles via Booking te boeken want dan zie je in die app zo heel relaxed je reisschema en kan je makkelijk contact opnemen met de hotels als er iets wijzigt etc. Maar goed, er zijn dus altijd nog opties.
Rondreizen door Bali met kids

Wij beginnen altijd het liefst in de buurt van Denpasar, dus max 30 minuten rijden met de auto. Na zo’n mega lange vlucht, uur in de rij voor douane, koffers etc heb je echt geen zin om nog 3 uur met 3 kids in de taxi te zitten. Onthoud goed dat vaak als je de tijden en routes checkt op Google Maps het in het echt soms wel 5x zo lang kan duren. Er zijn vaak mega traffic jams en als er eoa feestdag is en een weg is afgesloten kan je over een ritje van 45minuten zo 3 uur doen. Dus reken niet te nauw. Dat gezegd hebbende begonnen we bij Nusa Dua. Niet echt een boeiend plaatsje maar echt ideaal om met de kids even 2 of 3 nachtjes te acclimatiseren. Gewoon even 2 dagen niks doen, veel tukken, zwemmen en gewoon aanschuiven bij restaurants van het hotel in plaats van meteen de hort op en vol gas aan de vakantie te beginnen. Wij sliepen hier 2 nachten en waren totaal uitgerust hierna. Toen zijn we kris kras door Bali gaan reizen omdat niet alle hotels dus beschikbaar waren. Bali is niet super groot dus je hoeft niet perse helemaal van boven naar beneden te reizen maar een beetje rekening houden hiermee is wel handig. Plekken die met kids heel leuk zijn om te doen zijn Ubud, Sidemen, Nusa Lembongan, The Gili’s en Lombok. Natuurlijk is en blijft Canggu echt mijn lievelings maar ook Sanur schijnt steeds leuker te worden en is heel relaxed met kinderen en Legian of Seminyak als je wat meer van drukte houdt ook nog steeds leuk.

Rondreizen door Bali met kids; de hotels
Rondreizen door Bali met kids

Hotels tijdens zo’n reis zijn echt het belangrijkst voor een geslaagde vakantie. Locatie is eigenlijk altijd het belangrijkste met kinderen. Zodat je niet onnodig tijd kwijt bent aan reizen en slepen met spullen of kids. Aan het strand is toch wel echt het meest relaxed en een zwembad is 100% een must want dat is het enige waar de kids letterlijk de hele dag in liggen. Een kidsclub is wel handig maar hoeft voor ons op zo’n reis niet persé. Maar af en toe een wat groter hotel waar dit wel is, is toch wel relaxed. Vroeger logeerde Bo en ik het liefst in leuke, hippe boutique hotels maar dat is met die 3 herrieschoppers toch een stukje minder relaxed.
De afwisseling van hotel en villa in Bali is ons mega goed bevallen. Helemaal als je zo lang gaat dan is soms een ‘eigen huis’ hebben echt relaxed. Dan hoef je er niet steeds op uit en kan je ook gewoon lekker rustig opstarten ‘s ochtends en luieren. We merkten dat de kids hier ook wel echt lekker op gingen. Gewoon vanuit hun bed het zwembad inspringen, een beetje kleuren, ontbijten met een broodje pindakaas gewoon op het terras. Echt relaxed. Ik zal hieronder even alle hotels linken waar wij hebben gelogeerd;

Melia Bali (Nusa Dua)
El Barrio (Canggu)
Maya Ubud (Ubud)
Villa Tokay (Gili Air)
Amber (Lombok)
Tugu Lombok (Lombok)
The Sanctuary (Gili Air)
Wapa di Ume (Sidemen)
Como Uma (Ubud)

We logeren vrijwel altijd in andere hotels, maar sinds de kids zijn er toch een paar waar we steeds weer terugkomen. Gewoon omdat het zo fantastisch is. Uit bovenstaand lijstje is dat met stip op nummer één Tugu Lombok dat was echt de winnaar van deze vakantie. Op slag verliefd werd ik op deze plek. We werden vanaf het strand van Gili Air opgepikt door een geweldige speedboat en in 15minuten kwamen we aan op het strand van Tugu. Echt alles scoort een 10 aan dit resort. De plek, het eten, de mensen, de voorzieningen, de sfeer, locatie, de kamers echt alles is fantastisch. Dit is ook echt een hotel waar ik elk jaar terug zou willen komen.
Rondreizen door Bali met kids

Dit jaar hebben we voor het eerst een goede mix en balans gevonden tussen hotels en villas. En dat beviel echt heel goed. Vooral als je langer gaat is iets meer ‘een huis’ en je ‘thuis voelen’ ook best relaxed. In een hotel ben je toch echt te gast en als je een huisje hebt ergens kan je ‘s ochtends ook gewoon in je pyjama even wat broodjes pindakaas voor de kids smeren en wat fruit snijden voordat je aan de dag begint. Helemaal in Bali kan dit echt perfect want op elke hoek van de straat heb je tentjes en supermarkten en met de Gojek app wordt letterlijk alles bij je huis bezorgd. Ideaal. Na een lange dag strand deden we dan soms lekker Indisch bestellen en in het huis opeten en nog even lekker zwemmen en spelletjes spelen in plaats van met het hele circus weer uiteten. Die mix was echt ideaal. Huizen kan je via AirBnb perfect huren er is echt zoveel aanbod.

Rondreizen door Bali met kids; de beste hotspots
Rondreizen door Bali met kids

Bali barst natuurlijk van de hotspots en bijna elk tentje is prima te doen met kids maar sommige zijn net wat relaxter of juist helemaal de bom voor met kids. Maar eigenlijk zijn bijna alle hotspots hier 100% kidsproof. Helemaal die aan het strand. Maar je hebt natuurlijk ook kleine zaakjes aan een drukke weg (met een baby in een stoel prima) maar met die 3 draken van ons is dat natuurlijk hels. De hotspots die in de categorie vallen ‘niet normaal chill en relaxed met kids’ deel ik hieronder met je;
Rondreizen door Bali met kids

Milk & Madu
The Lawn
Times Beach
Joon Canggu
Folk Ubud

Check vooral even alle andere Bali artikelen op de website én alle Bali highlights op Instagram!