Friet uit het raam bij La Cacerola

Het in 1958 geopende restaurant La Cacerola is en blijft een begrip in Amsterdam. Het is een beetje een ‘hidden gem’ maar bijna iedereen kent het wel. Vroeger was het een typisch Spaans restaurant maar om toch een beetje mee te gaan met de tijd hanteren ze een ‘losse keuken’. En wat eigenaar Gustaaf Kout hier exact mee bedoelt zou je zelf moeten gaan proeven. Want bij La Cacerola maken ze vooral wat ze zelf lekker vinden. Ze gaan bewust om met de producten die ze gebruiken en het menu is seizoensgebonden. Ze gebruiken geen complexe receptuur of lastige technieken, maar werken met producten van de hoogste kwaliteit en bereiden die op een simpele en toch verrassende manier. En verrassen blijven ze ons zeker. Want sinds kort bestel je een friet uit het raam bij La Cacerola.
Friet uit het raam bij La Cacerola

Friet uit het raam bij La Cacerola

Misschien hebben jullie de bakjes friet al vanuit het raam naar beneden zien komen? Ik dacht dat ik gek werd toen ik dit voor het eerst zag, maar niets is minder waar (in dit geval dan). Je kunt hier op straat gewoon écht friet bestellen! Je gooit wat kleingeld in het bakje en een paar minuten later komt er een frietje naar beneden.
Friet uit het raam bij La Cacerola

Frietje bestellen? Dat doe je zo

Sinds kort kan je dus een patatje bestellen bij La Cacerola en deze wordt dan met het Amsterdamse ‘touw en blok’ systeem naar beneden getakeld. Hoe het precies werkt? Zodra je het bakje ziet hangen kan je friet bestellen. Druk op de bel en bestel een portie (of meerdere) doe je geld in het bakje en binnen enkele minuten komt je friet en het wisselgeld weer naar beneden.
Friet uit het raam bij La Cacerola

Ambachtelijke friet met huisgemaakte mayo

De frietjes van La Cacerola worden huisgemaakt van de beste oudhollandse aardappelrassen zoals Frieslanders of Bintjes en de mayo maken ze uiteraard ook zelf. En met huisgemaakte friet bedoelen we echt huisgemaakt. Alle aardappelen worden met de hand geschild en gesneden en dat proef je. Let op; het bakje hangt buiten van dinsdag t/m zaterdag.

Trek gekregen in een frietje? Fiets even langs La Cacerola op de Weteringstraat 41. Oh en wat ik ook leuk vind; aan het interieur is sinds 1958 bijna niets verandert. Dat is toch cool. Tafeltje reserveren klik hier.

Meer tips voor lunchen in het centrum? Bekijk hier de leukste hotspots in het centrum van Amsterdam.