Franggo

Mijn tante tipte mij over de nieuwe Portugese kip hotspot Franggo en na wat onderzoek werd ik toch wel erg benieuwd. Vader en dochter Figueiredo Soares runnen deze nieuwe kip hotspot aan het begin van de Eerste Sweelinckstraat in Amsterdam en het zaakje ziet er echt heel leuk uit. Portugese vibes gemixt met hippe accenten. Like!

Franggo kip to go

Frango is het Portugese woord voor kip maar omdat Franggo zo lekker bekt en omdat de ‘go’ die eraan geplakt is, ook staat voor het meenemen van de kippetjes.
Franggo

Yo Chickie

De portugese tegeltjes in de zaak zijn mega Instagram waardig en de ‘Yo Chickie’ lamp is helemaal favoriet. Je kunt bij Franggo kiezen voor een hele (€9,80) of een halve (€5,30) kip met verschillende soorten sauzen. Piripiri of knoflook en natuurlijk friet, salade, gepofte aardappel of rijst erbij. Voor €7,50 heb je een heel menu en dat is dus heel goed geprijsd.

Franggo richt zich voornamelijk op mensen met weinig tijd die na werk even wat eten komen halen, maar mocht je meteen door moeten dan kan je je kippetje ook boven opeten. Photocredits en meer info check de Facebookpagina.

Zin in een borrel? Dit zijn de leukste nieuwe en oude borrel plekken van Amsterdam.