Fontein Rooftop Rotterdam

Een compleet 5 gangen diner bij Fontein Rooftop Rotterdam en dan thuiskomen met de mededeling dat het uitzicht niet eens het hoogtepunt van de avond was. Dan moet het eten wel goed zijn. Een 5-gangen diner bij Fontein Rooftop is een echte beleving en met het uitzicht over de skyline van Rotterdam is dit een geweldige plek voor een speciale avond of een intieme date. Fontein Rooftop Rotterdam zit bovenop de tiende verdieping van het voormalige Shell-gebouw aan het Hofplein en zoals je ziet is deze zaak echt uniek.

Rotterdamse Skyline

Onder de meeste Rotterdammers is Fontein allang bekend. Dit restaurant met het grote terras aan het Hofplein is een drukbezochte plek, net zoals de andere zaken van horecaondernemer Ron de Jong. Denk aan Bokaal, Weena, Botanero en de Gele Kanarie. De uitbreiding van Fontein met het rooftop terras is de kers op de taart in deze horeca familie. En wat een feest (en een eer, laten we dat wel zeggen) dat wij bij het áller eerste persdiner aanwezig mogen zijn!
Fontein Rooftop Rotterdam

Na een klein tochtje met de lift en het nemen van de laatste trap, komen we aan op het dakterras. De inrichting is simpel, maar sjiek. Witte tafelkleden, veel mooie groene planten. Meteen krijgen we van een aardige dame van de bediening een glas bubbels (Crémant) in de handen gedrukt: ik voel me thuis. Sterker, het is beter dan thuis, haha!

5-gangen verrassing bij Fontein Rooftop Rotterdam
Fontein Rooftop Rotterdam

Het concept is eenvoudig: er wordt gewerkt met een vast vijfgangen verrassingsmenu van Fonteins chef Ronald Koolmees. Je kiest tussen het vis- en vlees menu, of je gaat voor vega. Het menu met verse heerlijkheden wisselt wekelijks. Vanaf 18:30 wordt je vanaf de begane grond naar het Rooftop restaurant begeleidt, waar je kunt starten met een bubbel of gin tonic op het dakterras. Daarna gaat iedereen tegelijk aan tafel om te starten met de avond. Waar ik normaal allergisch ben voor groepsreizen en uitjes, moet ik eerlijk zeggen dat dit toch wel tof was en zorgde voor een extra beleving!
Fontein Rooftop Rotterdam

Het menu wordt begeleid met een bijpassend wijnarrangement. Heel fijn, zo hoef je zelf niet na te denken (gaat ook lastig na 5 wijn) en kun je heerlijk allerlei wijntjes proeven. We starten met een amuse: een heerlijk groentetuintje van doperwtencrème met aarde van zwarte olijf. Ja, je leest het goed: aarde. Gelukkig smaakte het een stuk beter dan je zou denken! Vervolgens kwam het voorgerecht, mijn favoriet. Langzaam gegaarde makreel in oestervocht met een tempura van oester bovenop. Man, wat een smaaksensatie!

Daarna volgden twee tussengerechten in een fijn tempo. Allereerst een op de huid gebakken visje, met gefrituurde stukjes mosselen in een saus van kreeft. Daarna verscheen een gerecht met krokant gebakken buikspek, octopus en een crème van artisjok. Na deze parade van verschillende visgerechten, werd het tijd voor het hoofdgerecht: bavette. Dit werd geserveerd met lekkere aardappeltjes, asperges en verschillende andere groenten.
Fontein Rooftop Rotterdam

Hoewel ik eigenlijk bij gang 3 al vol zat, kan ik natuurlijk niet weggaan zonder het dessert te proeven. Uiteraard werd het gerecht een verrassing gehouden, maar kon je kiezen tussen “zoet” of kaas. Waar mijn tafelpartner voor zoet (een taartje van zandkoekjesdeeg, lemoncurd en framboos), ging ik voor kaas met een bijpassende port. Gelukkiger kan je me niet krijgen. Als laatste heb ik nog een thee besteld. Niet omdat ik daar nou zoveel zin in had met 27 graden, maar omdat je daar friandises bij krijgt. Zo kon ik deze heerlijke avond afsluiten met een madeleine, chocolade fudge en een stukje boterkoek.

Uitbuiken met uitzicht
Fontein Rooftop Rotterdam

Na het diner konden we lekker uitbuiken op het terras, om te genieten van de laatste zonnestralen. Fontein Rooftop bezorgt je echt een avondje uit. Verrassend eten, goede wijn, mooie omgeving. Maar een heel groot onderdeel van deze fijne beleving is de goede bediening. Enorm vriendelijk, kundig, goed advies en gewoon relaxed.

Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding ook goed. Voor het vijfgangendiner betaal je €47,50. Een bijpassend wijnarrangement kost €35, of €20 wanneer je voor halve glazen kiest.

Benieuwd naar de Fontein Rooftop? Klik dan hier voor meer informatie. Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website. Voor meer toffe terrassen in Rotterdam klik hier.

Photocredits: Milan Boonstra & Joelle MyTravelBoektje