Fellini

Fellini zit op het Kerkplein 9 in Alkmaar. Het is een groots gebouw met aan de voorzijde een terras. Wanneer je hier ’s avonds in het weekend langs loopt heb je een grote kans dat er een lange rij staat. Daar moesten we dus zeker een keertje eten! Alkmaar heeft, geheel onterecht ben ik achter gekomen, niet echt een hip karakter. Daar moet verandering in komen dus mensen die hier wat Alkmaar allemaal te bieden heeft!
 Fellini

Italiaans in Alkmaar bij Fellini

Fellini is een restaurant met Italiaanse invloeden. Hun motto ‘La Dolce Vita’ proef je bij binnenkomst direct al. De sfeer die er hangt is gemoedelijk, het personeel passievol en het eten is heerlijk. Dit zijn alle ingrediënten die je volgens Fellini nodig hebt voor het goede Italiaanse leven.
Fellini

Dineren en dansen

Overdag kun je hier terecht voor een koffietje of een ontbijt. Maar ook voor de lunch, borrel en diner is Fellini the place to be in Alkmaar. Na het diner gaan de stoelen aan de kant want ’s avonds ontpopt Fellini zich tot een club en kun je de lekkerste cocktails drinken en uiteraard ook een dansje wagen. Hier hou ik van. Lekker eten, drinken en dansen onder één dak.
Fellini

Grote planken vol lekkers bij Fellini in Alkmaar

Op de kaart staan Italiaanse gerechten zoals je ze wil. De gerechten zijn vrij simpel maar oh zo lekker. Zo werd ons verteld dat ze hier vooral de nadruk leggen op smaak en dat het eten er dan vanzelf mooi uit komt te zien. Voor ons werd een Italiaanse plank op tafel getoverd met allerlei hapjes. Fellini is een voorstander van shared dining, samen is namelijk alles leuker. Ze willen je het gevoel geven dat je aan een grote Italiaanse tafel zit en iedereen mag pakken wat hij of zij lekker vindt. Exact zoals het er bij de echte Italiaanse families aan toe gaat. Je kunt van zo’n gerecht makkelijk met z’n drieën eten trouwens. Zeker als je daarna nog kiest voor een dessert. Mocht je nog plek hebben voor een toetje dan raden we je met klem aan om te gaan voor het dessert van Fellini, La Dolce Vita. Hier krijg je bijna alle desserts op een plank en kun je van alles wat proberen. Vooral de witte chocolade panna cotta met karamel en pecan noten is goddelijk! Verder staan er op de kaart natuurlijk de lekkerste pizza’s, pasta’s  vlees- en visgerechten. Maar aan vegetariërs is ook gedacht.
Fellini

Pastanight bij Fellini

Iedere woensdag avond organiseert Fellini een pasta night. De chef bereidt dan 5 verschillende pasta’s waar je uit kunt kiezen. Lekker makkelijk, niet duur en het breekt lekker de week. Fellini komt overigens binnenkort met een nieuwe kaart waar het shared dining concept nog beter naar voren komt. Klinkt goed! Sinds kort kun je Fellini trouwens ook inzetten voor trouwfeesten, met een lokatie naast het stadhuis is Fellini natuurlijk ideaal om hier je knalfeest te geven en de mooie dag af te sluiten.

Zin in iets anders? Het Ijkgebouw Alkmaar is ook één van mijn favorieten in Alkmaar maar heel wat anders. Stoer, industrieel, een beetje vintage en hip tegelijk. Benieuwd? Lees hier alles over het Ijkgebouw Alkmaar.
Meer Alkmaar tips? Klik hier voor alle hotspots in Alkmaar.