IJkgebouw Alkmaar

Alkmaar, een stad die tot nu toe nog ontbrak op Mytravelboektje.com. Gek, want Alkmaar is onwijs leuk! Het is een levendige, knusse en historische stad. Oubollig? Zeker niet. Overal worden de nieuwste en hipste tentjes uit de grond gestampt. En wanneer je naar Alkmaar gaat dan is het IJkgebouw Alkmaar écht een leuke tip. Waarom? Dat lees je hier.
IJkgebouw Alkmaar

Rustig bijkomen in het ijkgebouw Alkmaar

Dit is een restaurant net buiten het drukke gedeelte van de stad, naast het Victoriepark. Het IJkgebouw bevindt zich aan het water wat het centrum van Alkmaar omringt. Met mooi weer staan er diverse strandstoelen buiten om lekker in te chillen en bootjes te kijken. Mensen brengen hier hele dagen door. Met hun stijlvolle ruime interieur ziet het IJkgebouw er ook nog eens prachtig uit. Het interieur is een combinatie van vintage met industriële details.
IJkgebouw Alkmaar

Simpel maar steengoed eten in het Ijkgebouw Alkmaar

Het eten is simpel, maar oh zo lekker. Je kunt er terecht voor een heerlijk ontbijtje, blijven zitten voor de lunch of ‘s avonds gezellig dineren. Voor ieder wat wils dus. Ze bieden een divers menu met genoeg vegetarische opties. De American pancakes met fruit zijn altijd een goede keuze, samen met een latte macchiato of een chai tea latte kun je de dag goed beginnen. Wanneer ik ga lunchen kies ik voor de vega sandwich met humus, biet en geitenkaas. Ook hebben ze hele lekkere zelfgemaakte limonade en versgeperste sapjes. ’s Avonds kun je hier genieten van een diner. Vlees wordt bereid in een big green egg en er is altijd vis van het seizoen.
IJkgebouw Alkmaar

Een paar keer per maand worden er speciale avonden georganiseerd. Zo is er vaak een gast chef-kok die speciale gerechten op tafel tovert. Je kunt overigens ook een ruimte huren voor vergaderingen of andere gelegenheden.
IJkgebouw Alkmaar
IJkgebouw Alkmaar

Het IJkgebouw zit net iets buiten het centrum, maar is zeker een ommetje waard!
Adres:  Alckmariapad 2, 1811 ML Alkmaar.