Efteling Bosrijk

Wéér een lesvrije week, of nog een paar studiedagen… Wat moeten we nú weer verzinnen dacht ik. En toen zag ik een advertentie van Efteling Bosrijk voorbij komen en binnen 10 minuten had ik last minute een nachtje Efteling geboekt. Veel leuker dan weer een week racen tussen werk, BSO, oppas, speeltuin dates etc. Er even twee dagen volle bak tussenuit met de kids en dan weer aan het werk. De laatste keer Efteling toen was ik bijna 40 weken zwanger van Xan, toen verbleven we in het super de luxe Efteling Loonsche land en dat was een daverend succes. Dus dit is echt een fantastisch uitje voor iedereen! Wil je ook een last minute boeken? Check dan via deze link alle last minute aanbiedingen van Efteling Bosrijk.

Weekendje Efteling Bosrijk
Efteling Bosrijk

Zo’n dagje Efteling hakt er altijd wel in, helemaal met drie kleine kids. Je wil zoveel mogelijk doen en zien, maar het moet ook een beetje relaxed zijn. Daarom boeken we er eigenlijk altijd een overnachting bij. Dan hoef je niet zo vol gas dat park door, kan je het verdelen over twee dagen en is het eigenlijk voor iedereen chiller. Je mag als je blijft logeren ook eerder het park in, dus zijn er attracties waar altijd mega rijen staan dan kan je die meteen als eerste doen. De laatste keer Efteling was Raaf eigenlijk nog een beetje te klein en was ik hoog zwanger van Xan dus dit is eigenlijk de eerste keer Efteling in full experience voor iedereen. Zo leuk!!

Logeren in Bosrijk
Efteling Bosrijk

Dit keer verbleven we in een luxe dorpshuis voor 6 personen. Prachtig opgezet is dit deel van het park. Echt middenin het bos en je waant je gewoon in een natuurvakantie dan een hysterisch weekendje Efteling. Echt heerlijk hier even ontprikkelen na een hele dag suikerspinnen en achtbanen. Het huisje is ruim, van alle gemakken voorzien, heeft een lekker terrasje waar je in het ochtend zonnetje kunt ontbijten en overal speeltuinen. De kids waren er in no time vandoor dus wij hadden het heerlijk rustig. Echt een aanrader om in ieder geval één nachtje te blijven slapen want dan kan je zoveel meer doen. En vooral, misschien wel het aller belangrijkste, zonder haast.

Restaurants en ontbijtservice

Er zijn in het park heel veel restaurants waar je kunt eten en ‘s ochtends maakten we gebruik van de ontbijtservice. Echt niet normaal chill. Elke ochtend nog voor 8uur hing er een tas vol boodschappen voor het ontbijt aan onze deur. Pistoletjes, croissantjes, yoghurt met cruesli, sapjes, fruit, beleg, ontbijtkoek en beschuitjes. Vaak zoveel dat we er ook meteen broodjes voor tussendoor van konden smeren. Echt heerlijk ontspannen. We hadden zelf nog wat dingen meegenomen van huis dus hoefden eigenlijk niets meer bij te bestellen. Echt top.

De leukste attracties in de Efteling
Efteling Bosrijk

Zoveel jeugdsentiment altijd in de Efteling. Van de bootjes tot aan Fata Morgana, de reuze achtbaan en natuurlijk de Python. De vliegende Hollander en Joris en de Draak. Echt zo leuk dit met de kids te doen. Het handigst is als ze allemaal 1.20m zijn want dan mag iedereen overal in zonder gedoe. Maar gelukkig heeft de Efteling ook een soort van ‘oppas service’ dat als Bo bij Xan bleef en ik met Yuki en Ravi een achtbaan in ging. Want ze moesten beide met een ouder, dan kan je dus eerst met het ene kind en dan wacht de ander met iemand van de Efteling en daarna mag je met de ander en blijft de eerste wachten. Top systeem!

Met welke leeftijd is de Efteling nou echt leuk?

Eerlijk, eigenlijk met alle leeftijden is er al heel veel te doen en te beleven. Maar hoe jonger ze zijn, kan je je afvragen of je niet ook gewoon naar een grote speeltuin kan gaan. Maar de mix van Xan en Yuki is eigenlijk top. Alle dingen waar Xan in mag vinden Yuki en Ravi ook nog leuk. Enige lastige was dat Ravi nét 1cm te klein was, dus niet altijd met Yuki mee mocht. Dus hadden we 3 kinderen met 3 verschillende restricties. Maar dan nog, er is zoooooveel. Ik zou wel even een dag uitzoeken (studiedag ofzo) dat niet heel Nederland gaat want maandag onder eerste dag was het zo druk echt 50 minuten wachten bij elke attractie en dat is met 3 kinderen van 3,4 en 6 echt de hel.

Maar dit uitje gaan we zeker elk jaar herhalen! Zo mega leuk! Wil je echt super de luxe overnachten in De Efteling? Boek dan een huisje in Loonsche Land, daar zaten we vier jaar geleden en dat was echt fantastisch ook. Lees hier hoe onze eerste keer Efetling ging, hoogzwanger van Ravi en met Yuki van 1,5 jaar.

Meer weten over Efteling Loonsche land? Klik hier.
Meer weten over logeren in een Dorpshuys? Klik hier.