Deer Mama

Deer Mama is een 100% vegan mylk & burger bar in het centrum van Amsterdam, middenin de Pijp. In principe voor mij persoonlijk niet een zaak waar mijn voorkeur direct naar uit zou gaan want ik ben niet vegan maar eigenlijk is dat een beetje een ouderwetse gedachte. Dat alleen vegans naar vegan hotspots kunnen. En toen ik op Instagram hun Galaxy pancakes met paarse suikerspin en gouden glitter sterretjes voorbij zag komen wist ik dat ik hier heen moest. En wel direct.
Deer Mama

Galaxy pancake stacks, burgers en milkshakes
Deer Mama

Duidelijk was dat we voor de rose en paarse Galaxy pancake stack met chocoladesaus zouden gaan maar er stond zoveel lekker op het menu dat het lastig kiezen was. Een jongen naast ons zat een goddelijk uitziende burger met zoete aardappelfriet te eten, maar ook de wafels en de tempeh ramen bowl zagen er heel goed uit. Even verderop zat een meisje crispy duck waffles te eten (die hele combinatie heb ik nooit begrepen) en ook die zagen er heerlijk uit. We kozen ervoor om naast de pancakes de clubsandwich met chips en tempeh te bestellen. Geen slechte keus! Heel lekker, smaakvol en een goede optie als je niet zo over the top wil lunchen of ontbijten.

Pretty in Pink
Deer Mama

Deer Mama is ‘pretty in pink’ met overal neon lampen, felroze stoeltjes, gekke schilderijtjes en een toonbank met de meest prachtige taarten en cupcakes die je misschien ooit wel gezien hebt. Cupcakes met zure matten, felgekleurde sprinkles, brokken chocola en gekleurde snoepjes. Watertanden voor die vitrine, serieus. De zaak is een tikkeltje girly, maar het is niet zo dat gasten zich hier niet durven vertonen. Het is gewoon een coole zaak en niet echt heel vrouwelijk en tja, als het eten goed is…

Deer Mama is een 100% vegan mylk & burger bar

Deer Mama
Processed with VSCO with f2 preset

Ze zijn al een tijdje open en onder de lokale vegans heel bekend, maar ook niet vegans moeten deze kleurige hotspot leren kennen. Hun menu is dan wel 100% vegan maar je hoeft hier absoluut geen consessies te doen. Milkshakes, Sunday ijsjes, burgers, pancakes, broodjes kroket, sandwiches met pulled pork en eend (uiteraard de vegan versie) en broodjes worst met zuurkool staan er op het menu.

Ben je nieuwsgierig naar veganistisch eten en snoepen? Of kan je na het zien van deze foto’s maar aan één ding denken; Galaxy Pancakes. Ga dan snel naar Deer Mama op de Ceintuurbaan 71. Benieuwd naar het hele menu? Klik hier.