De Soepkantine

Met dit gure weer lust ik elke dag wel een kopje soep. Of dit nou erwtensoep is of een lekker pittig romig tomatensoepje. Bij De Soepkantine in Haarlem komt iedere soep lover helemaal aan zijn of haar trekken.
Schermafbeelding 2015-02-26 om 14.55.38
Ze hebben een wekelijks wisselende kaart met 1 of 2 vaste seizoenssoepen, wat vegetarische opties en natuurlijk ook soepen vol vlees. Klassiekers gemixt met nieuwe hippe soepen zoals de Mulligatawny van zoete aardappel met mango en curry. Deze week staat er natuurlijk erwtensoep op het menu maar ook de Indiase linzensoep (de populairste), Kikkererwten soep met spinazie en tahina, Kip limoensoep en Kokos kouseband kikkererwtensoep. Hmmmmmm…
Schermafbeelding 2015-02-26 om 14.54.00

Maar naast soepen hebben ze ook salades, lekkere broodjes en ook met kleintjes kan je hier prima terecht. Want bammetjes met hagelslag en jam staan ook op het menu.
Schermafbeelding 2015-02-26 om 14.54.35
Zin in wat zoets? De Soepkantine heeft een prima assortiment lekkers voor bij de koffie. Slagroomtruffels, carrotcake, cheesecake en een appeltaartje. Dus ben je toe aan een volwaardige maaltijd of iets makkelijks om mee te nemen voor thuis? Loop dan even langs bij De Soepkantine. Gierstraat 4 Haarlem.