De School

Het is en blijft een groot gemist en stiekem zal de Wibautstraat nooit meer hetzelfde zijn zonder Trouw. De ellenlange rijen elk weekend en bij het opkomen van de zon de bezweette party people opzoek naar hun fiets.

3 januari opende de mannen achter Trouw een nieuwe parel: De school. Deze club / bar / restaurant en meer zit voor een deel in de fietsenstalling van het voormalige ROC gebouw en heeft een 24-uursvergunning zoals Trouw ook had.

De School is 7 dagen per week 24/7 geopend voor kunst, cultuur, muziek, feestjes, eten, optredens en meer. Een aanwinst voor Amsterdam West dus.

Het restaurant (open: di tm za) doet mij een beetje denken aan RAUW in Amersfoort. Industrieel en rauw maar met perfect gedekte tafels met stralend wit linnen een overal kaarsen. Het menu bestaat uit 3-, 5-, of 7-gangen dus je kunt hier terecht voor een snelle hap of een super uitgebreid diner. Het menu wisselt continue maar ze trappen af met gerechten zoals runderentrecôte, kippenlever, pane caresau, geserveerd met veel groente zoals bieten, witte bonen, snijbiet en als toetje lekkere peertjes, kardemomroomijs, of een bord met fromage blanc.

Het café is wel 7 dagen per week open en hier kan je ontbijten en lunchen met heerlijke boekweitpannenkoeken met banaan en siroop, gepocheerde eieren met ham en hollandaise saus, een lekker pastinaaksoepje met peterselieolie en croutons en uiteraard sandwiches met avocado, parmezaan, paprika en een gepocheerd ei on top.
In de zomer wordt dit ook the place to be want met de binnentuin en het grote terras zit je hier heerlijk!

De School zit hier de komende 5 jaar meer dan goed en in de loop van 2016 wordt er ook nog een expositieruimte gevoegd. Het enige wat wij nog kunnen doen is heel vaak gaan en hopen dat na deze 5 jaar ze een dikke verlening krijgen!
De school Amsterdam West

Meer info? Check de site!
Benieuwd naar andere leuke hotspots in Amsterdam West? Klik hier.