Snacken zonder Suiker

Als je nou echt heel erg veel zin hebt in iets lekkers. Gewoon omdat het kan, of omdat het die periode van de maand is, of omdat je een klote dag hebt en wat comfort food nodig hebt, óf omdat je wat te vieren hebt. Maar wat als je nou iets lekkers wilt zonder suiker, roomboter en andere slechte dingen. Gezonde lekkertjes bestaan tegenwoordig en kan je overal kopen. Maar waar???
Hier mijn favoriete top 5:
foto (30)
Superfoodmuffin Bagels&Beans
Deze muffin is redelijk prijzig maar ook wel echt héél erg lekker en verantwoord. Want hij is niet alleen suikervrij maar ook glutenvrij en 100% vegan. Lekker warm uit de oven, heerlijk zoet en kruimelig. Hmmm mijn favoriet! Meer weten over deze muffin? Klik hier. 
Schermafbeelding 2014-11-13 om 13.57.08
Osawacake
Hier ben ik serieus verslaafd aan geweest. Ik verruilde al mijn boterhammen in voor Osawacake en at gemiddeld 4 plakken per dag. Want ja, er zitten geen toegevoegde suikers in (alles is natuurlijk gezoet) dus ruilde ik al mijn bammetjes met pindakaas hiervoor in.
Osawacake bestaat uit zilvervliesrijst (i know klinkt totaal niet aanlokkelijk maar believe me it is!!) speltmeel, sesamzaad, havermout, rozijnen, abrikozen en nog veel meer gezonde ingrediënten. Waar te koop? Super handig gewoon in de bio supermarkt. Tegenwoordig zit de EkoPlaza op elke hoek van de straat dus je hoeft er niet voor om te fietsen en het plakje cake kost maar 1,65 dus ook nog lekker voordelig.
Onze healthy bff Rens Kroes heeft deze cake ook ontdekt en een recept in haar kookboek gezet. Dus echte keukenprinsessen kunnen ‘m nu ook zelf maken! Check het recept hier.
IMG_5431
Spelt/Muesli koekjes van Bio Today
Door een collegaatje ontdekt en meteen favoriet. Lekker, gewoon de koop bij de AH, niet zo duur en een perfecte snack. Beide varianten zijn lekker, mijn voorkeur neigt denk ik toch naar de muesli koekjes want daar zitten rozijnen in wat het wat zoeter maakt.
FullSizeRender (1)
Mango slices Markt
OH MY GOD. Dit is goddelijk. Helaas heel moeilijk te krijgen want alleen mango’s die voldoen aan een bepaalde kwaliteit mogen gebruikt worden voor slices. Ik heb zoveel verschillende mango slices gegeten in mijn leven dat ik met alle zekerheid kan zeggen dat je de aller lekkerste koopt bij de notenkraam op de Ten Katenmarkt in Amsterdam. Nergens zijn ze (ongezoet!!) zo lekker, sappig, vers en smaakvol als daar. Tevens ook relatief goedkoop want hier betaal je ‘maar’ 4,50 euro per 250 gram. Een goede runner up voor als je haast hebt zijn de slices van de EkoPlaza. Hier hebben ze van het merk Horizon kleine pakjes die redelijk in de buurt komen bij die van de markt. Let wel op dat je niet per ongeluk toch gezoete neemt want deze zijn dus super ONGEZOND en daarbij veel minder lekker.
IMG_5827

Powerballs Lite Dark
Die moet je gewoon proeven. Extreem lekker, zoet, tikkeltje duur want 2,50euro voor een bal is natuurlijk eigenlijk van de zotte maar, goedkoop is duurkoop. Dit is gezond, lekker en zit geen troep in. Verantwoord zondigen zit gewoon een prijskaartje aan!
Schermafbeelding 2014-11-13 om 14.23.11

Suikervrij snoepen is tegenwoordig dus echt niet meer zo moeilijk. Waar ik vroeger alleen blij werd van zure matten, abrikozen en dropslierten kan ik nu ook heel blij worden van bijvoorbeeld mango slices. En blijkbaar zijn suikervrije muffins zoals die van de Bagels&Beans net zo lekker als ongezonde muffins dus die keus is makkelijk gemaakt.
Ik neem er nog lekker eentje! Enjoy!

IMG_5852