Crumbles & Beans

Ga je een weekendje naar Antwerpen, dan staat de zaterdag vast helemaal in het teken van shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Aangezien in Antwerpen alleen de eerste zondag van de maand de winkels geopend zijn, gebruik ik die dag altijd om ergens heerlijk uitgebreid te ontbijten voordat we terug rijden naar Nederland.

Het liefst niet helemaal in het centrum want dat is met parkeren zo irritant, maar ik wil ook niet langer dan 10 minuten in de auto zitten. Crumbles & Beans is voor je zondagse brunch perfect. Op de Lange Dijkstraat 16, vlakbij het Sint Jansplein zit dit gezellige zaakje. Met een piepklein terrasje voor de deur en een gezellige grote tafel middenin de zaak. Parkeren is hier op zondag gratis dus ook dat is helemaal relaxed.
IMG_4096
Crumbles & Beans heeft heerlijke koffie, fantastische carrotcake, lekkere ontbijt menu’tjes en acai bowls met homemade granola. Allemaal even lekker en vers. Alle cakes en taarten worden door de eigenaresse zelf gemaakt en dat proef je. Bij de koffie kregen we in plaats van een koekje een stukje broodpudding, zoooo lekker! Maar ook de carrotcake mag je niet overslaan, daar ga je echt spijt van krijgen, believe me.
IMG_4090
Ben je met een grote groep in Antwerpen dan kan je hier de grote tafel reserveren en een uitgebreid ontbijtmenu bestellen. Dan krijgt iedereen koffie, thee, en een versgeperst sapje. Mandjes brood op tafel met heerlijke corissantjes en smeersels, ideaal als je een kater hebt.
IMG_4101 IMG_4104
Zaterdag zijn ze gesloten en dat is jammer, want als ik een dag op en neer ga om te shoppen is dat meestal van vrijdag op zaterdag en dan kan ik hier dus niet ontbijten, maar de rest van de dagen zijn ze van 09:00 uur tot 18:00 uur open. Ze hebben geen pin maar mocht je geen cash hebben dan zit er een automaat op de hoek.

Crumbles & Beans: Lange Dijkstraat 16.

Ik heb nog meer leuke ontbijt en lunch hotspots in Antwerpen ontdekt, klik hier voor meer tips!
IMG_4092IMG_4099