Courgetti

Ik dacht dat het nooit zou gebeuren, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Ik heb een gezonde verslaving: courgetti. Dit is een soort ‘spaghetti’ van dunne sliertjes rauwe of kort gekookte courgette. En daar kan je dus van alles mee maken. Van pasta’s tot salades. Love it!

Courgetti wordt ook wel zucchetti genoemd. Want zucchine is het Italiaanse woord voor courgette. Klinkt goed hè? Nadat ik een paar collega foodbloggers hier al over had gehoord heb ik een spirelli aangeschaft en ging ik direct aan de slag.

Courgetti is de ideale basis voor een zomerse salade. Met een lekkere dressing en wat tomaatjes of bolletjes mozzarella en pesto is het een complete en super gezonde maaltijd. Maar je kunt er nog meer mee doen.

Mijn favoriete courgetti recepten
IMG_4515

Courgetti Bolognese
Je kunt de courgetti gebruiken als pasta vervanger en eten met bolognese saus. Mixen met spaghetti kan ook, dan heb je een ideale mix van pasta, groente en saus. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

Courgetti Feta
Maak de courgetti aan met een frisse dressing of alleen witte wijn azijn. Doe er wat blokjes feta, tomaatjes, en munt doorheen.
IMG_4500

Courgetti pesto & gamba’s
Maak courgetti van 2 courgettes, giet er een heel bakje (verse) pesto van AH doorheen en verdeel de substantie goed. Wat rucola, (gepofte) tomaatjes en gebakken champignons er doorheen. Knoflook garnalen kort bakken en eroverheen strooien, wat parmezaanse kaas en klaar is kees! (dit recept is voor 4 personen)

Courgetti met truffel
Maak de courgetti aan met olijfolie en bak ‘m kort aan met een bakje knoflook champignons. Mix dan de truffeltapenade er gelijkmatig doorheen, strooi er wat parmezaanse kaas overheen en wat rucola en voíla je hebt een gezonde variant van de truffel risotto waar ik zo dol op ben.

Zoals je ziet is de courgetti te combineren met van alles! Ideaal als gezonde side dish bij wat dan ook. Een stukje zalm, een tartaartje of een stukje kip.
IMG_4513
Ben je op zoek naar…

Leuke, lekkere, snelle borrelrecepten?
Healthy Bananabread zonder suiker?
Het perfecte ontbijt recept?
Indisch gehakt?
Zoete aardappel chips?