Coronaproof dineren in Amsterdam

Coronaproof dineren
Coronaproof dineren in Amsterdam

We zijn allemaal al een beetje gewend aan de anderhalvemeterregel en bij veel zaken in de stad kan je sinds kort weer koffietjes en broodjes bestellen of afhalen maar veel horeca weerhoudt het afstand houden ervan om hun deuren vanaf 20 mei weer te openen. Behalve Kunst- en cultuurinstelling Mediamatic. Zij introduceren als eerst ‘coronaproof dineren’ door op het terras veilige ‘quarantainekassen’ te plaatsen waarin gasten kunnen dineren.

Gastvrij op afstand
Coronaproof dineren in Amsterdam

Willem Velthoven (oprichter en directeur van Mediamatic) realiseert zich dat het voor grote horeca-ondernemers heel lastig is. Regels en nieuwe wetten waarborgen en toch de kwaliteit en gastvrijheid bieden die de mensen gewend zijn of willen krijgen. Maar we moeten toch wat?
Coronaproof dineren in Amsterdam

De overheid heeft besloten dat alle horeca dicht blijft tot 20 mei. Het is lastig en voor sommige horeca zaken echt onmogelijk maar nood breekt wetten en er worden te gekke initiatieven en ideeën bedacht zoals het coronaproof dineren in het nieuwe project Serres Séparées. Dit biedt mensen de mogelijkheid om op veilige afstand (en nog super romantisch ook!!) in Amsterdam te dineren in glazen kassen met uitzicht over het water. Mediamatic had het geluk dat ze deze kassen al hadden want deze hebben ze gebruikt voor verschillende kunstprojecten met planten. En helemaal nieuw is dit idee niet want in Londen kan je bij Coppa Club al eten met uitzicht op de brug in glazen iglo’s. Ik was hier vorig jaar en dat was echt fantastisch!!

Coronaproof bedienen
Coronaproof dineren in Amsterdam

Het is verboden om gasten aan tafel hun eten of drinken te serveren, want dan schend je de anderhalvemeterregel. Dus de gasten zullen straks zelf hun glas moeten inschenken. Ze zitten al vol tot juni want dit nieuws sloeg in als een bom en heel Nederland is direct gaan reserveren maar ik ga zeker proberen een tafeltje te bemachtigen want ik ben wel toe aan een romantic datenight. Voor reserveringen of andere info stuur dan een e-mail naar eten@mediamatic.nl.

Geen plek nog voor Coronaproof dineren in Amsterdam in de Serres Séparées van Mediamatic?
Check dan hier welke hotspots bezorgen tijdens de lockdown.

Fotocredits van de de Serres Séparées behoren toe aan Mediamatic.
Coppa Club Londen photocredits: MyTravelBoektje