Coffee to Stay pop-up

Vandaag opent op het Amsterdam Centraal station Max Havelaar een Coffee to Stay pop up bar samen met klimaatexpert en niet geheel onbekende weerman Reinier van den Berg. Deze Coffee to Stay pop-up doet een oproep om de toekomst van koffie veilig te stellen. Hoe dat werkt? Dat lees je hier.
Coffee to Stay pop-up

Coffee to go or to stay?

In Nederland wordt dagelijks enorm veel koffie gedronken. Doe eens een gok? Ik maak mij hier ook schuldig aan al ben ik geen echte die-hard fan maar haver en cocos-latte’s gaan er prima in.
Dagelijks drinken we gezamenlijk zo’n 50 miljoen kopjes koffie in Nederland, dat is toch niet normaal veel. Wat moeten al deze mensen straks als we eventueel zonder koffie komen te zitten. Ik voelde je paniek, bij het lezen van de woorden zonder koffie. Kan dat dan? Ja. Helaas wel.

Help de strijd tegen klimaatverandering en stel je bakkie veilig

Hoewel koffie voor ons een luxeproduct is, zijn er 120 miljoen mensen afhankelijk van de productie van koffie. De koffieplant is extreem gevoelig voor temperatuurschommelingen dus zodra de temperatuur ook maar iets afwijkt kan er een hele oogst zomaar verloren gaan. Met Coffee to Stay steunt Stichting Max Havelaar de Fairtrade Climate Academy die boeren weerbaar maakt tegen klimaatverandering. Deze academie helpt boeren niet alleen hun productiemethoden aan te passen, maar onderzoekt ook nieuwe inkomstenbronnen. Zo geven we niet alleen de boer een betere toekomst, maar hoeven we ook geen vaarwel te zeggen tegen ons geliefde bakje pleur.
Coffee to Stay pop-up

Coffee to Stay

Samen met Peeze brengt Max Havelaar een limited edition koffie op de markt: Coffee to Stay. Deze koffie van de Peaberry koffiebonen vertelt het verhaal van de boeren in Machakos. Deze 100% fairtrade koffie is direct ingekocht bij de boeren die deelnemen aan de eerste Climate Academy. Met het kopen van deze koffie steun jij dus de boeren én blijf je wakker na een nachtje doorhalen.

Ga dus allemaal naar de Max Havelaar Coffee to Stay pop-up op het Centraal Station en help de boeren, het klimaat en drink en lekker bakkie deze herfstige dag.

Voor meer info check hier de website.
Coffee to Stay pop-up