Club Abbey

Eindelijk is Club Abbey open, yeah!! Ik denk dat ik samen met heel veel andere East side moeders (en vaders) hier al weken reikhalzend naar uitkeek. Nadat de Melksnor wegging alweer een paar jaar geleden, heb ik eigenijk nooit meer écht een leuk kidscafé kunnen vinden in de buurt en dat was een groot gemis. Want goede koffie, de kids die zichzelf kunnen vermaken en lekker kunnen spelen zodat jij wat kan werken of misschien zelfs wel een boek kunt lezen is toch heerlijk. Of wat dacht je van een gesprek af kunnen maken, of uitgebreid bijkletsen met je vent of een vriendin? Dat kan nu dus weer bij Club Abbey!

Spelen bij Club Abbey
Club Abbey

Club Abbey dus. Recht tegenover de Albert Heijn in winkelcentrum Oostpoort is een horecazaak met speelplek in één. Wat mij betreft de ideale locatie want door de grote parkeergarage kan je dus ook met de auto komen of met vrienden van buiten de stad makkelijk afspreken. Gelijk boodschappen doen, even rondje HEMA en nog even langs de bakker en de Kruidvat. Beter gaat het niet worden. Of toch wel!?

Club Abbey het leukste kindercafé in Amsterdam Oost
Club Abbey

Voor kids betaal je 7 euro entree (dat is dus goedkoper dan Monkey Town of Candy Castle) én het grote speelgedeelte zit achter een geluidswand. Als je hierboven al dacht ‘beter gaat het niet worden’ dan ben je nu dus af. Want dat wordt het wel. De grote ballenbak met glijbaan zit achter een gigantische geluidsdichte wand en ze hebben een klein kruip door sluip door poortje gemaakt waar de kids zelf door in en uit kunnen kruipen. Wat tafeltjes aan de wand voor kleintjes die het nog een beetje spannend vinden zonder papa of mama en dan overal potloden en kleurplaten. Tegenover de bar zijn zitjes waar kranten liggen en je hebt ook plekken met grotere tafels voor als je met een groep bent. Het deel aan de voorkant (Linnaeusstraat kant) is ingericht voor de wat kleinere kids zodat jong en oud elkaar niet in de weg loopt of kruipt. Een leuke treintafel, allemaal mooie boekjes, houten paardjes waar ze op kunnen rijden, skippy beesten en overal kussens en een grote ballenbak. Alle tafels staan eromheen dus je kan de kleinste nog goed in de gaten houden, echt ideaal.

Zodra de lente begint gaan ze ook het terras omtoveren tot een leuke speelplek en die kunnen ze dan verbinden met de grote ballenbak binnen. De ramen kunnen omhoog dus ze kunnen dan binnen én buiten blijven spelen!

Goeie haver cappu’s en eindeloos speelplezier voor de kids bij Club Abbey
Club Abbey

De kids staan hier op één maar Abbey is eindelijk een tent die de ouders en hun comfort ook op één zet. Lekkere haver cappu’s, goede croissantjes en genoeg taart en cake. De menukaart bestaat uit bananen pannenkoekjes met havermelk, breakfastbowls, roerei en goede broodjes en alles is ook in een kinderportie te bestellen. Vers fruit, knijpzakjes of rozijntjes kun je hier ook kopen en ben je nog op zoek naar een leuk boek of klein cadeautje kan je die bij de kassa vinden.

Info en tijden
Club Abbey

‘S ochtends is het lekker druk maar doordat de meeste kleintjes rond 12uur een slaapje moeten doen is het rond de lunch echt de ideale plek voor de wat oudere kids. Ik ben hier nu al drie keer geweest en geen enkele keer was het te druk. Voor kinderen van 1 tm 8 betaal je dus 7 euro entree en verder is er een grote, mooie en schone (!!) verschoonplek incl. doekjes en luiers, is er een fles opwarm service en ook voor het verwarmen van baby hapjes doen ze niet moeilijk. Je kunt er je feestje vieren en als je echt een belangrijke call hebt voor werk kan je in de co-work space even je werk afmaken zonder dat je wordt gestoord want ook deze is geluids dicht!

Voor meer info klik hier voor de website.

Club Abbey
Linnaeusstraat 121
1093EN Amsterdam

Voor meer kindvriendelijke hotspots klik hier.
Ook een handig lijstje is deze,  de leukste hotspots met een kinderstoel.