De leukste kindercafés van Amsterdam

Amsterdam heeft enorm veel kindonvriendelijke en kindvriendelijke café’s, restaurants en hotspots, maar in onze mooie stad hebben we ook een aantal echte kindercafés. Bij sommige wil je nog niet dood gevonden worden, maar anderen zijn juist weer super leuk. Want eerlijk is eerlijk, koffie drinken of lunchen met kids is toch net wat meer ontspannen in een café wat hiervoor is bedoeld. Dus met speelgoed, een kindermenu, doosjes rozijntjes en waar ze niet direct geïrriteerd raken als er iets over tafel gaat. Lang leve de kindercafés dus!

Dit zijn wat mij betreft de leukste kindercafés van Amsterdam

De leukste kindercafés van Amsterdam

Melksnor Café

Het Melksnor Café op de Wibautstraat is een hele fijne plek om te ontbijten, lunchen of zelfs dineren met je kids. De kaart is best uitgebreid en heeft voor jong en oud genoeg (gezonde en minder gezonde) opties. Van broodjes en tosti’s tot acai bowls, pannenkoeken, vega lasgane, frietjes, burgers en een stamppotje. Er zijn verschillende speelhoekjes vol lego, auto’s, boekjes, krijtborden, wagentjes om op te rijden en ze hebben een tv hoekje. Daarnaast hebben ze zodra de zon schijnt een gigantisch terras met zandbak, glijbaan, wip en heel veel speelgoed dus het hele jaar door zit je bij Melksnor meer dan goed!
De leukste kindercafés van Amsterdam

Het Suikertantes Café

Het Suikertantes Café kreeg ik via via als tip en het leuke hieraan vind ik dat je elke dag voor 2,50 euro zelf koekjes kunt bakken en versieren. Maar niet alleen koekjes, ook cupcakes en pizza bakken kan hier elke dag. Hoe leuk is dat. Ik wil zelf altijd met Yuki bakken en doen maar zie altijd zo op tegen die rommel die het meebrengt… Ideaal dus. Het Suikertantes Café heeft ook een grote knutseltafel, een ruime hoek vol speelgoed en een menu vol lekkere broodjes en borrelhappen voor pa en ma.
De leukste kindercafés van Amsterdam

De Kleine Parade

Naast dat De Kleine Parade een geweldig leuk winkeltje is, kan je hier ook heel lekker ontbijten en lunchen. De broodjes zijn hier echt top, de verse sappen ook en kids kunnen hier een tosti, croissantje, taartje of een bakje fruit krijgen. Je kunt hier je feestje geven, koekjes bakken en versieren en heel leuk spelen met de autobaan, de knuffels of tal van andere speelgoedjes die ze hier hebben.
De leukste kindercafés van Amsterdam

Wijs West

Wijs West is een parel in Amsterdam West waarvan we in Oost hopen dat ‘ie ook hier ooit opent. Of je nou zin hebt in iets gezonds zoals een salade of juist trek hebt in een broodje wildzwijnrookworst met zuurkool beide is hier mogelijk. Daarnaast kan je de leukste kleding, cadeaus en frutsels scoren en hebben ze de lekkerste taarten met én zonder suiker, gluten of lactose. En niet geheel onbelangrijk, de kids kunnen hier spelen en doen naar lievelust!
De leukste kindercafés van Amsterdam

Blitskikker

Blitskikker is een van de knapste kindercafés die ik ooit heb gezien. Strak wit design, gouden accenten, houten tafels, roze stoelen, overal te gekke lampen en heel veel leuke speelhoekjes. Je kunt hier cadeautjes en kleding scoren, je kind naar de aller hipste kinderkapper ever sturen, een lekker stukje bananenbrood met een kopje koffie drinken en de kids vermaken zich hier meer dan prima. Een autobaan, tientallen boeken, een spelcomputer, spelletjes, een tekentafel met kleurtjes en stiften en papier. Noem het op en ze hebben het hier.
De leukste kindercafés van Amsterdam

Mini Markt

MiniMarkt is een geweldige kinderwinkel, maar eigenlijk is het meer een soort concept store. Want je kunt hier heerlijk ontbijten, lunchen of een taartje kunt eten én dus heel goed shoppen. Ze hebben de gaafste merken, mooie cadeaus voor kinderen en volwassenen, accessoires en er is een kinderkapper. De huisgemaakte taarten, quiches en biologische verse sappen zijn van hoogstaande kwaliteit en het brood komt van Handgemaakt Brood en is dus mega lekker. Tevens is er een menu voor de kleintjes dus ook die kunnen een bammetje eten.
De leukste kindercafés van Amsterdam

Blender

Blender is te gek voor moeders met kids. Je kan hier heerlijk lunchen, shoppen, spelen en de kids kunnen zelfs naar de kapper. Op het randje van de Pijp en het chique Oud Zuid, met een royale speelhoek inclusief glijbaan(!!), genoeg ruimte voor kinderwagens en met zelfs gezonde dingen op het kindermenu, maakt Blender een geweldige kinderhotspot in Amsterdam.

Uiteraard hebben al deze hotspots kinderstoelen en sommige zelfs Stokke Tripp Trapp newborn zitjes. Maar er zijn ook genoeg andere hippe hotspots met kinderstoel in Amsterdam. Voor als je eens geen zin hebt in een kindercafé.