Café Moer voor een goed bord vega(n) voer

Er zijn van die restaurants waar je al jaren langsfietst, negen van de tien keer naar binnengluurt en om de één of andere ‘Joost mag weten waarom’-reden (ook Joost snapt er niks van) ben je er nog nooit gaan buurten. In die categorie valt het Amsterdamse Café Moer. Sinds kort hebben ze hun menu gevega(n)ized en dus ging yours truly nu écht eens aan de proef. Eindstand: bien!

Café Moer vegetarisch uit eten Amsterdam

Café Moer maakt de vega(n) hap toegankelijk

Voor wie aanslaat op ‘biologisch’, ‘vega(n)’, ‘lokaal’ én ‘seizoensgebonden’ producten en dat alles in een laidback setting (hoge bartafels, lage zitjes, banken, de hele knusse mikmak) kan z’n lol bij Café Moer op. En de rest van ‘t land? Die ook, natuurlijk. Dit is de plek waar ook de Bourgondiër pur sang op een laagdrempelige, toegankelijke manier best eens kan worden verrast hoe smaakvol vega(n) gerechten zijn. Doen ze goed!

De menukaart is gevuld met van alles, uit alle windrichtingen: van miso veggies tot jackfruit rendang via oesterzwam wings door naar de knolselderij steak. U ziet, hier wordt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groen met twee vingers in de neus aangetikt. Of dat niet saai is, al die groenten? Snap de mitsen en maren die prompt in je hoofd oppoppen, maar die kunnen gelijk van tafel worden geveegd, want door alles met lekkere kruiden op smaak te brengen, zijn alle gerechten hoog op smaak.

Café Moer Amsterdam vegetarische rendang

Moet wel bij gezegd worden dat je bij het hoofdgerecht het best wel een frietje (of patat, wat u wil) of ander bijgerecht erbij kunt bestellen. De porties – vooral de pompoen – zijn oké, maar niet groot van stuk. Dus voor de medium tot grote eters is het raadzaam dit vriendelijke doch dringende verzoek op te volgen 😉

Ondanks dat we vol zijn over het avondeten, is Café Moer er ook voor een kickstart ontbijt, concious lunch en bovenste beste borrel. Waar je zoal aan kunt denken? Bananenbrood, winter porridge (da’s je pap zoals je die van thuis bent gewend, maar dan – als we de kaart mogen geloven – net wat origineler), BLT sandwich en tosti met kimchi. Aan de ene kant een hoog comfort food-ish gehalte, aan de andere kant de écht gezonde kost. Beloofd veel groens, veel goeds!

Open Mic Night en Mezze’n Allen

Zit je wel eens te bekokstoven dat je écht eens een anders-dan-anders avond uit zou waarderen, schrijf dan nu mee. Café Moer organiseert namelijk maandelijks een kakofonie aan gezelligheid. Waar je aan moet denken? Onder andere een Open Mic Night met zang, instrumentspel, stand-up en meer van zulks (elke twee weken op donderdag van 20:00 tot 23:00 uur). Tip voor iedere laatste zaterdag van de maand: ‘Mezze’n Allen’. Alleen de naam tovert al een glimlach op je gezicht, laat staan tot je een voet bij Café Moer binnenzet. Op het menu: veel mezze gerechten (‘t gros is vegan), kekke drankjes en fijne beats. Need to say more?

Website | Instagram

Photo credits: Cindy van Rees