Brownies and Downies

Brownies and Downies is een onwijs tof concept. Het is een restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om te werken. Deze mensen maken vaak minder kans op de arbeidsmarkt bij de “standaard” horeca plekken maar bij Brownies and Downies kunnen ze al hun talenten laten zien. Hier krijgen ze de kans om alles te doen wat ze kunnen en zichzelf te ontwikkelen. Wat een goed initiatief!
brownies and downies

Brownies and Downies van Alkmaar tot Kaapstad

Brownies and Downies is klein begonnen, maar inmiddels hebben ze verschillende vestigingen verspreid over Nederland. Ze hebben een vestiging in België (Baarle-Hertog) en er zit er zelfs een in Kaapstad. Hoe gaaf is dat?!
brownies and downies

Brownies and Downies Alkmaar

Wij bezochten de vestiging in Alkmaar aan de Kanaalkade. Dit is een van de grotere panden met een karakteristieke sfeer. Voorheen was dit een kolenloods, en de industriële invloeden kun je hier goed terug vinden. Je komt binnen door een prachtige draaideur en wordt meteen vriendelijk ontvangen door het personeel. Opvallend is meteen de grote openhaard die de ruimte heerlijk opwarmt. Achterin het pand is een grote kinderspeelhoek gemaakt. Ouders kunnen hier rustig zitten terwijl hun kinderen de speelhoek onveilig maken. Het kan trouwens ook best zo zijn dat je gezelschap krijgt van Karel de lieve chihuahua die het pand “bewaakt”.
brownies and downies

De beste brownies en fantastische service

Bij Brownies and Downies in Alkmaar werken 22 mensen met een verstandelijke beperking. Wat dit filiaal als enige heeft is dat mensen die in een rolstoel zitten hier ook kunnen komen werken. Onder begeleiding kan iedereen hier zijn steentje bijdragen. En ze doen het oprecht heel erg goed! Het personeel is zo lief en zal er alles aan doen om je blij te maken. Ze maken een gezellig praatje, zijn nooit chagrijnig en doen alles met een hartverwarmende lach. Een verademing vergeleken sommige horecazaken in bijvoorbeeld Amsterdam… Bij brownies and Downies kun je de hele dag terecht. Ontbijt, lunch en borrel serveren ze elke dag en iedere vrijdag avond ‘eten wat de pot schaft’.
brownies and downies

Het pand is ook af te huren voor zakelijke diners, presentaties, feesten, verjaardagen, ect. Allemaal onder leiding van het prachtige personeel. Wist je dat Alkmaar nog veel meer toffe hotspots heeft? Via deze link vind je al mijn favorieten!