Bacchus Wijnfestival

Het Bacchus Wijnfestival kwam vorig jaar met stip binnen in mijn top 5 leukste (food) festivals aller tijden. En dit jaar opnieuw toveren de heren achter Bacchus Wijnfestival het Amsterdamse Bos om tot een culinair feest. Drie dagen lang (4, 5 en 6 september) van 14.00 tot 23.00 uur kan tout Amsterdam zonder gêne borrelen tot ze erbij neervallen.

Of je nu een connaisseur bent, er een denkt te zijn of dat je gewoon het liefst de hele dag door wijn drinkt, het Bacchus Wijnfestival is er voor iedereen.
Schermafbeelding 2015-08-25 om 22.37.00
Het feest begint vanaf € 3,00 per glas, maar uiteraard kan je ook direct een hele fles aanschaffen. Voor de echte drankorgels zoals ik, wel zo handig. Een beetje rondslenteren, gezellig zitten in het gras, wat eten en een dansje. I love it!

Het Bacchus Wijnfestival werkt samen met toonaangevende wijnwinkels van groot Amsterdam. Lekker & lokaal, daar zijn we immers allemaal dol op, niet? Dit jaar zijn dat: B.J. De Logie, Bilderdijk Wijnhuys, Chabrol Wines, De Wijnschuur, Dis Donc, Emperor, Glandorf en Thijs, Henri Bloem, Vindict Wine, Wijnkoperij de Gouden Ton, Wijnkoperij de Hermitage, Wijnhuis Zuid en Winefield’s auctioneers.

Maar, niet geheel onbelangrijk, er is ook aan eten gedacht. Naast de foodtrucks is er dit jaar ook een aantal Amsterdamse pop up restaurants. Hoe cool is dat! Je kunt bij Marius, Brasserie van Baerle, Etikette en Staets aan tafel genieten van een heerlijk drie gangen menu met een goed glas wijn.

Alle ingrediënten voor een geslaagd festival zijn hier aanwezig. Geen festival zonder muziek, dus ook hier geen gebrek aan. De muziek varieert van soul, sexy saxofoons, relaxte house en hip hop. The Flexican komt optreden, The Wicked Jazz Sounds en Gerson Main. Niet de minste dus!
Schermafbeelding 2015-08-25 om 22.37.23
Dit jaar wordt het nóg leuker dan vorig jaar, want alle puntjes die wellicht ietsje beter konden hebben ze geperfectioneerd. Er is werkelijk overal aan gedacht! Zo zijn de toiletten gratis, is er meer zitgelegenheid, nog meer keus in wijn en nóg meer eten.

Handige info:
Kaarten zijn online verkrijgbaar en bij de deelnemende wijnwinkels. Vanaf 15 euro excl bookingsfee. Bacchus Wijnfestival 2015 is op 4, 5 en 6 september tussen 14.00 en 23.00 geopend. Kids en honden? Die zijn ook welkom!
_jdb3009
Adres:
Bosbaanweg 5 in Amstelveen. Volg de bordjes Bacchus Wijnfestival.

Met het ov?
Stap uit bij bushalte Van Nijenrodeweg / Amstelveense weg. Bus 170, 172, 174, 222 (Connexxion), 66 (GVB).
Metro 50.

Meer info? Check de Bacchus website.