ARC. by Lute

Onze stad is weer een gastronomische hotspot rijker. In het Amsterdams historische stadsarchief en in vijfsterrenhotel Pestana Amsterdam openden Peter en Marieke Lute hun nieuwste aanwinst; restaurant ARC. by Lute.

Culinaire diepgang versus Amsterdamse historie

In ARC. zoekt Lute met zijn team onder leiding van chef Sander Klaasen, meer dan ooit de culinaire diepgang op binnen zijn onvergelijkbare signatuur. Lute met vooral met lokale producten in internationale gerechten. En dit is spannend, verrassend en uiteraard heel erg lekker.
ARC. by Lute

Sterrenvoer zonder opzitten

Lute presenteert met ARC. by Lute een nieuw soort manier van dineren op sterren niveau. Geen poespas, niet opzitten maar de meest fantastische combinaties, smaken en gerechten. Helemaal nieuw is de RAW bar, waar chefs op een gekoelde ingebouwde plaat direct onder de neus van hun gasten hapjes maken en uitserveren. Denk aan plankjes met bijvoorbeeld sashimi of tataki.
ARC. by Lute

Cocktails aan de bar bij ARC. by Lute

Cocktail masters Tim Burgert en Meine Hospes schenken en shaken in de serre/bar de meest geweldige cocktails voor de gasten. Dus ook voor alleen een drankje en misschien een klein hapje kan je naar ARC.
ARC. by Lute

De lokatie

Het stadsarchief, een imposant pand in neorenaissance stijl ontworpen door Roelof Kuipers, is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. Studio Linse vertaalt deze historische energie naar een modern en warm design. ARC. is opgebouwd uit vier verbonden ruimtes: een bar, een smalle ruimte met hoge tafels, een restaurant en een atrium. Het maakt van ARC. een plek om te borrelen, te dineren of om gewoon nog even één afzakkertje te nemen.
ARC. by Lute

Laat de zomer maar komen

De monumentale boom die al 100 jaar een onmisbare plek middenin de tuin inneemt is een ware eyecatcher. Niet alleen zorgt deze boom voor de nodige schaduw, ook haalt Peter Lute af en toe wat van de takken af en gebruikt deze gele blaadjes in zijn gerechten. Fantastisch toch!?

Meer weten over restaurant ARC. by Lute? Klik dan hier voor de website.
Dit is er trouwens zeker eentje voor op de lijst met de beste restaurants van Amsterdam. Wordt vervolgd!