Amsterdam Kookt Oosterpark

Gisteren opende Amsterdam Kookt haar deuren in het Oosterpark. Helaas deed het weer niet echt lekker mee, maar ondanks dat was het nog steeds geslaagd en bleef het tot laat gezellig bij Amsterdam Kookt Oosterpark. De gehele lange zijde van het park, vanaf de ingang bij de Biertuin tot aan Hotel Arena staat vol met food trucks. Het is een lange straat met aan weerszijde de lekkerste hapjes, drankjes, gezellige lampjes, kaarsen en acts.
Amsterdam Kookt oosterpark
Gisteren voelde een beetje als de generale repetitie maar dit weekend gaat het hier echt gebeuren! Dan wordt het namelijk dik 23 graden en strijkt heel Amsterdam Oost neer met een picknick kleed in het park. Vergeet de zware tas met borrelhappen, boodschappen, liters lauw bier en smerige smeersels op oud stokbrood. Loop gewoon af en toe langs de foodtrucks voor een écht lekkere hap, een goed wijntje of een ijskoud biertje. Amsterdam Kookt Oosterpark is het ingrediënt voor de beste park dag ever.
Amsterdam Kookt oosterpark

Het park is dus het hele weekend omgetoverd tot een gezellig openlucht restaurant met acts, muziek, kermisattracties en uiteraard heel veel eten en drinken. Leuk voor jong en oud en, niet onbelangrijk: het entree is GRATIS.
Amsterdam Kookt oosterpark
Mijn favorieten waren de cocos ballen (vooral die met witte chocola en die met gember en peper), de hotdog met truffel, de poffertjes, de quiche van Peperwortel, de riante kaasplank en shhhht het broodje kroket. Wil je zien welke foodtrucks er nog meer staan klik dan hier.

Dagelijks geopend van 13:00 tot 23:00 uur.
2-3-4-5 juni: Oosterpark
Amsterdam Kookt oosterpark

Overige data:
5-6-7-8 mei: Olympisch Stadion
4-5-6-7 augustus: NDSM-Werf

Voor de gehele festival guide van 2016 klik hier.