ACE Amsterdam

28 november was het zo ver, ACE Amsterdam opende zijn deuren. Met man en macht is er gewerkt om een top restaurant neer te zetten. Rik Thesing bekend van onder andere Ron Blaauw, De Bokkedoorns en The Bishop neemt met een gloednieuw team het heft in eigen handen. En wel aan de Utrechtsestraat 33 want daar opende hij vorige week zijn eigen zaak, ACE Amsterdam. Leuk detail; hier is hij zijn carrière als kok ook begonnen. Hij startte zijn loopbaan als leerling-kok bij Restaurant ’T Fornuis. Dus hij is weer terug op het “oude” honk.
Ace Amsterdam

ACE Amsterdam de nieuwe aanwinst op de Utrechtsestraat

Het stijl van het restaurant is chic, maar toch toegankelijk. Niet het door mij zo gehate ‘opzitten’ maar wel echt uiteten zijn. Voorlopig kunnen we hier genieten van samengestelde menu’s bestaande uit drie tot acht gangen dus voor een klein hapje en een uitgebreid diner ben je bij ACE Amsterdam aan het juiste adres. Je zult genieten van gerechten die volgens Rik typisch Amsterdams zijn, maar met een eigen draai. En uiteraard worden bij de gerechten ook de mooiste wijnen geserveerd.
Ace Amsterdam

Typisch Amsterdams dineren met een moderne twist

Wij kregen paté met Amsterdams tafelzuur en mosterd, kabeljauwfilet met gerookte paling en aubergine, fregola met een perfect ei en dashi van zeewier, gebraden hazenrug met rodekool en saus royale en als topper chocolade taart met gepocheerde vijgen en roomijs. Wie dit leest krijgt trek. Toch?
Ace Amsterdam

Welkom ACE Amsterdam

In het restaurant hangt een fijne, knusse sfeer. Er is een mooie bar en ze hebben een open keuken. Er zijn verschillende soorten tafels, hoge tafels met krukken waar je wat meer het borrel gevoel krijgt maar ook mooie ronde tafels met een fijne bank voor het echte 8 gangen werk. ACE Amsterdam, welkom!
Ace Amsterdam

Photo credits Saskia de Wal & meer info via ACE Amsterdam Facebook.