Grand Hotel Huis ter Duin

Deze zomer blijven we grotendeels in Nederland want door alle Corona maatregelen is het toch wat lastiger en misschien spannender om er echt op uit te gaan. Maar wat als je dan toch een beetje het gevoel wil hebben alsof je aan de Franse Rivièra zit of de Spaanse Costa del Sol? Dan boek je een gezellig Weekendje Noordwijk. In Noordwijk is het namelijk heel goed toeven. Bij Tulum Tulum waan je je net in Bali en als je de ene tent zat bent ga je een dagje bij één van de andere leuke beachclubs in Noordwijk zitten. Wij pakten onze spullen alleen nét in het regenachtigste weekend van augustus… Mega bummer maar aangezien we zouden overnachten bij Grand Hotel Huis ter Duin viel niet het hele weekend in de soep want dit hotel is zo super de luxe dat je er eigenlijk niet weg wil en ze hebben een mega fijn zwembad dus de kids hadden het weekend van hun leven!

Overnachten bij Grand Hotel Huis ter Duin
Grand hotel huis ter duin

Grand Hotel Huis ter Duin is een begrip in Zuid-Holland. Iedereen kent het hotel en het is nog steeds één van de beste hotels van Noordwijk. Jong en oud voelen zich hier thuis en vermaken zich hier meer dan prima. Of je nu komt voor het super de luxe ontbijt, de geweldige service, de ambiance het geweldige zwembad of omdat je letterlijk 100 meter van het strand af zit. Grand Hotel Huis ter Duin is gewoon top.

Overnachten bij Grand Hotel Huis ter Duin
Grand Hotel Huis ter Duin

Fijne Familiekamers en een prachtig uitzicht. Wij hadden mazzel want we kregen een kamer met connecting doors waardoor we dus twee hele luxe kamers aan elkaar hadden en ook nog aan de voorkant dus dit was letterlijk ons uitzicht. De kamers van het Grand Hotel Huis ter Duin hebben allemaal een zithoek en zijn voorzien van satelliet-tv en de meeste bieden een fantastisch uitzicht op de Noordzee. Ook heeft het hotel veel recreatieve faciliteiten waaronder tennisbanen, fietsverhuur en het bekende strandpaviljoen Breakers Beach House zit onderaan het hotel op het strand. Ze hebben ook een wellness waar je je heerlijk in de watten kunt laten leggen en een fantastisch zwembad. En dat laatste is, zoals in ons geval, echt de grootste pré. Wij boekten hier in augustus een mooie familiekamer zodat we lekker met de kids een lang weekend konden genieten van het strand maar net het weekend dat wij gingen kwam het de hele dag (letterlijk) met bakken uit de hemel vallen. Daar zit je dan. In je hotel. Op 100m van het strand… Heel zuur. Vooral als je dan in een hotel zit waar je geen kant uit kunt en verder niets te doen is met de koters. Thuis zitten met zulke regen is sowieso ook heel zuur dus we maakte er een weekendje zwembad hangen van en dat was te gek!
Gelukkig viel het ‘s middags met de regen wel mee dus gingen we ‘s ochtends na het ontbijt uitgebreid zwemmen en daarna konden de kids spelen in het speeltuintje in de tuin van het hotel.

Dineren bij Huis ter Duin
Grand Hotel Huis ter Duin
Grand Hotel Huis ter Duin

Restaurant Latour, dat een Michelin-ster heeft, serveert heerlijke Franse gerechten en biedt een panoramisch uitzicht op zee. Daarnaast kan je ook nog eten bij het minder formele Brasserie La Terrasse wat twee grote terrassen heeft met uitzicht op het strand en je kunt natuurlijk (vooral met kids heel chill) de hele dag door aanschuiven bij Breakers Beach. Dat deden wij. ‘S middags met slecht weer lekker uitgebreid lunchen en ‘s avonds zaten we er weer. Vooral met een weekendje aan het strand heb ik niet echt zin in gedoe of steeds op de kids letten of ze zich wel gedragen, niet knoeien, netjes eten etc. Aan het strand zit je hier gezellig en hip en een stuk minder formeel. Er is een groot terras waar de kids kunnen spelen en ze hebben een klein speelhuisje met glijbaan. Gelukkig waren er meer kinderen dus na het kindermenu (ze hebben heel veel opties voor kinderen) gingen ze lekker spelen en konden wij rustig oesters slurpen.

Ook in de regen is het feest!
Grand Hotel Huis ter Duin

Je wil natuurlijk het liefst met zonnige dagen aan het strand logeren, of juist in de herfst lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling met de hele familie en dan aanschuiven in het hotel voor een lunch of een kop warme choco met slagroom. Maar als je pech hebt, zoals wij hadden dit weekend in augustus, en het regent alleen maar dan ben je stiekem toch héél blij met dit hotel. Want zeg nou zelf, als het mega mooi weer is zit je nooit in je hotel en komt je er echt alleen voor het ontbijt of om te slapen. Maar met lelijk weer gebruik je het hotel veel meer en dan ben je dus blij dat het zo super de luxe is en zo’n fijn zwembad heeft. Want aangezien ons zonnige strandweekend in eigen lang compleet in het water viel wat het nog steeds één groot feest! Huis ter Duin heeft ook een hele relaxte bar met overal gezellige zitjes en banken dus als de kleintjes op bed liggen kan je hier nog lekker even een drankje doen of compleet doorzakken.

Een weekendje weg tijdens COVID-19
Grand Hotel Huis ter Duin

Sommige mensen vinden het toch wel spannend om een hotel te boeken in deze ‘gekke tijden’. Wat ik natuurlijk echt snap. In alle hotels en restaurants wordt hier dan ook goed rekening gehouden en bij Huis ter Duin helemaal. Op elke verdieping en bij elke lift en bij elk restaurant staan servetten en schoonmaakmiddelen om de liftdeur te ontsmetten en speciaal spul voor je handen. Het ontbijt gaat in shifts en is in de grote Keizer zaal waar normaal ruim 500 man in kunnen en daar zit je nu verspreid over de hele zaal met enorm veel ruimte en lege tafels tussen elkaar. Alle dranken zijn al ingeschonken en overal staan kleine porties netjes verpakt op de toonbanken. Super hygiënisch, je hoeft niet te wachten dus je bent lekker snel en de kids krijgen ook een heel leuk cadeautje op tafel. Een soort Happy Meal doos met kleurtjes en een kleurplaat, een klein cadeautje en…. een kindersurprise ei. Je begrijpt; de kids wilden nooit meer weg haha.