4 x de leukste Espresso Martini hotspots van Amsterdam

Gezellig uit eten met vrienden, je lover of misschien wel een paar van je leukste collega’s. Lekker eten, wijntjes, een biertje hier en daar, een flink dessert en dan als kers op de taart een Espresso Martini. Wie maakt zich hier nog meer schuldig aan? Ik, als ik eerlijk ben, bijna altijd. Een Espresso Martini als afsluiter van een gezellige avond of als openingsknaller voor een dansje. Het kan allebei. Ik ben dus mega fan van Espresso Martini en dat komt deze maand wel héél goed uit. Waarom? Dat vertel ik je hier!
5 x de leukste Espresso Martini hotspots van Amsterdam

Koffie Cocktails

De coffee cocktail cultuur is enorm in opkomst en om dit te vieren brengt Tia Maria de beste bartenders en barista’s bij elkaar om hun liefde en passie voor coffee cocktails te delen. En nu komt het goede nieuws voor ons, want de maand april wordt omgedoopt tot ‘Tia Month’ om onder andere het succes van de espresso martini te vieren. Sounds good, want tijdens ‘Tia Month’ kan je bij de coolste cocktailbarren van Amsterdam de beste en mooiste varianten op de espresso martini ever drinken.
4 x de leukste Espresso Martini hotspots van Amsterdam

Wat zit er eigenlijk precies in een Espresso Martini?

De Tia Espresso Martini is eigenlijk een klassieker en bestaat al jaren. Deze coffee cocktail, die bestaat uit een mix van Tia Maria, Vodka en Espresso, is de perfecte opkikker voor ‘s avonds als je het mij vraagt. Hij wordt altijd geserveerd in een super stylish Martini glas en (als ze het echt volgens het traditionele recept doen) met drie koffieboontjes er bovenop. Less is more, you get me? Naast de Tia Espresso Martini is Tia Maria met een nieuwe versie, de Oriental Espresso Martini gekomen. Dit was de best verkochte coffee cocktail op The Amsterdam Coffee festival, dus ik ben erg benieuwd. Deze Oriental is met Ophir gin en geeft een echte spicy kick! Dit klinkt als iets wat ik moet proberen.
4 x de leukste Espresso Martini hotspots van Amsterdam

4 x de leukste Espresso Martini hotspots van Amsterdam

Heb je deze maand een leuk etentje op de planning staan en wil je ervoor of erna een cocktailtje drinken? Kies dan vooral één van deze 4 leukste Espresso Martini hotstpots in Amsterdam uit want daar drink je ze  exact zoals ze horen te zijn, speciaal omdat het ‘Tia Month is’! Dubbel feest dus! Dit zijn mijn favorieten die meedoen aan Tia Month;

Ambassade Hotel
Ze hebben meerdere varianten, dus misschien moet je het niet bij maar één cocktailtje houden…
Adres: Herengracht 341, 1016 AZ Amsterdam
Klik hier voor we website.

Hotel TwentySeven
Ook hier serveren ze meerdere varianten coffee cocktails en kan je dus niet alleen de Espresso Martini drinken maar ook een hele bijzondere compleet doorzichtige Espresso Martini.
Adres; Dam 27, 1012 JS Amsterdam
Klik hier voor de website.

Fenicie
Gloednieuw en een heel bijzonder Libanees restaurant aan het Leidseplein, hier schenken ze dan ook een speciale variant op de Espresso Martini, zeker leuk om te proberen!
Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 11-HS, 1017 RP Amsterdam
Klik hier voor de website.

Umami
Een cocktailtje eten voordat je uitgebreid en super fancy gaat eten? Umami in het centrum van Amsterdam is dan de perfecte optie. Waarom? Daar kom je vanzelf achter.
Adres: Keizersgracht 384, 1016 GB Amsterdam
Klik hier voor de website.

Geen zin om de deur uit te gaan? Geen probleem. Dan haal je toch gewoon een fles Tia Maria in huis en ga je zelf aan de slag?
4 x de leukste Espresso Martini hotspots van Amsterdam

Do it yourself Espresso Martini

Etentje thuis? Skip dan het dessert en schenk gewoon Espresso Martini’s met Tia Maria. Niet zo ingewikkeld, super lekker en het wordt er vaak nóg gezelliger van!

Wat heb je nodig?

25ml Tia Maria, 25ml Belenkaya Vodka, 50ml Espresso en 5ml suikersiroop. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een shaker en doe hier veel ijs bij. Hard shaken en dan strainen als een echte professional in een Martini glas. Easy does it.
4 x de leukste Espresso Martini hotspots van Amsterdam

Do it yourself Oriental Espresso Martini

Wat heb je nodig?

In deze cocktail zitten 25 ml Tia Maria, 25 ml Ophir Gin en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martini glas en garneer net als de classic met drie koffiebonen.

Meer weten over deze actie? Klik hier voor de website van Tia Month.