Sushi Festival JOY

Mijn lente kan nu al niet meer stuk! Waarom? Dat mag ik ein-de-lijk bekend maken. Begin mei kunnen we in Utrecht en begin juni in Den Haag gaan genieten van een te gek nieuw foodfestival. Nu kan je denken, daar gaan we weer… Maar nee, dit keer is het echt anders. Dit is namelijk een sushi festival!! YASSS. Sushi Festival JOY here we come!

Sushi Festival JOY een nieuw Asian streetfood festival

Sushi Festival JOY is een nieuw Asian streetfood festival met een centrale rol voor de Japanse keuken. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan andere populaire en minder bekende streetfood zoals dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes. Hmmm.

Dansen, zingen en eten bij JOY

Naast al deze Aziatische hapjes zorgt Festival JOY ook voor vertier met een ‘Japanse’ twist. Denk aan een karaoke hotel van containers (OMG nu al zin in), verschillende sushiworkshops, een game room en ontspanningsmassages. Ik geloof zonder ‘happy ending’ maar je weet het nooit.
Tijdens Joy is er ook ruimte voor een dansje want er staat elke avond een DJ. Ik kan al niet meer wachten en blok dus beide weekenden direct in mijn agenda.

Festival JOY staat van 5 tot en met 7 mei in Utrecht (Lucasbolwerk) en van 9 tot en met 11 juni in het aller mooiste park van Den Haag, het Westbroekpark.

Gratis entree bij JOY

Fijn detail: Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij je eerste bestelling betaal je eenmalig € 2,50 voor jouw Festival JOY glas. Door deze bijdrage worden tienduizenden plastic bekers bespaard en draag je bij aan een schoon terrein.

Leuk met de kleintjes

Speciaal voor de mini’s is er een kinderprogramma opgesteld met kookworkshops, knutselactiviteiten, theater en spelletjes. Festival JOY kenmerkt zich door een typische levendigheid en vrolijke activiteiten, geïnspireerd op Aziatische marktjes en drukke straten vol geurige stalletjes. Trakteer jezelf op een verrassende ontdekkingsreis en waan je een weekend lang in New Tokio.
Ideaal middagje met de kids dus. Paps en mams lekker aan de wijn en sushi en de kleintjes lekker rondrennen en Japanse poffertjes eten.

Meer info? Check hier de website.
Voor meer food festivals hou MyTravelBoektje in de gaten!