Westervilla in het Westerpark is open

Het spookhuis van begraafplaats Vredenhof waar ik vroeger op weg naar school altijd langs fietste is net geopend en compleet getransformeerd tot mega hotspot en boutique hotel. 1 oktober opende dit spookhuis als ‘Westervillla’ wat dus een restaurant is maar ook een klein boutique hotel met zeven kamers. Westervilla in het Westerpark is open voor iedereen en de gehele dag, elke dag. Of je nu voor werk even wil ontbijten, een koffietje wil drinken na een begrafenis of met de kids hebt gewandeld in het Westerpark.
Westervilla in het Westerpark is open

Westervilla in het Westerpark is open

De ingang naar het terrein en de parkeerplaats worden nog steeds gedeeld met de begraafplaats maar verder heeft het niks meer van het Spookhuis weg van vroeger. Het is compleet getransformeerd en super de luxe en mooi geworden. De benedenverdieping heeft een gigantische serre gekregen en er is plek voor ruim 70 couverts. Daarnaast is er een aparte privéruimte voor ongeveer 50 personen en ze hebben een mooi terras aan de Haarlemmerweg. De menukaart is internationaal met Italiaanse invloeden want de Chef is een echte Italiaan.
Westervilla in het Westerpark is open

Westervilla van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat

Ze gaan al vroeg open, om 08.00 uur en je kunt er dus ook goed ontbijten. Ze zijn de hele dag geopend voor koffie, brunch, lunch borrel en diner. House Your Brands en styliste Sanne Uivel zijn verantwoordelijk voor de styling en inrichting en ik moet zeggen dat hebben ze heel goed gedaan. Ik vind het te gek om te zien dat zo’n prachtig maar enorm verwaarloosd pand uiteindelijk na jaren steggelen toch een andere bestemming krijgt en zo de hele stad er van kan genieten. De ligging aan de Haarlemmerweg 369 is ook heel centraal en goed bereikbaar voor iedereen.

Meer weten? Check hier de website. Photocredits via Westervilla.